Otišli su na medeni mesec na Maldive i ostali ZAROBLJENI U TROPSKOM RAJU: Po ceo dan uživaju na plaži, ali priča ima i svoju LOŠU STRANU

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Apr.2020, 07:21

Otišli su na medeni mesec na Maldive i ostali ZAROBLJENI U TROPSKOM RAJU: Po ceo dan uživaju na plaži, ali priča ima i svoju LOŠU STRANU

- Svi kažu da žele da budu zarobljeni na tropskom ostrvu, dok se to zaista ne dogodi. To samo zvuči dobro kad znaš da možeš da odeš - kaže Olivija.

Tek venčani par ostao je zarobljen u raju za mladence na Maldivima, nakon što su zbog brzog širenja novog korona virusa zatvoreni aerodromi u njihovoj zemlji.

Olivija (27) i Raul De Freitas (28) trebalo je da provedu šest dana u luksuznom hotelu "Sinamon Velifuši" pre nego što se vrate kući u Južnu Afriku. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Na Maldive su stigli 22. marta, a datum povratka bio je sledeći vikend.

Pre polaska na put proverli su sa svojom turističkom agencijom da li je uopšte moguće organizovati medeni mesec u tom trenutku, s obzirom da su brojne države ograničavale putovanja, ali tada im je rečeno da će svi južnoafrički državljani moći da se vrate kući.

Međutim, nakon četiri dana na Maldivima obavešteni su da se sledećeg dana u ponoć zatvaraju južnoafrički aerodromi. Zbog komplikovanog puta nisu mogli da stignu u domovinu pre zatvaranja aerodroma. Da bi se vratili u svoju zemlju, trebalo je da lete pet sati do Dohe (Katar) gde potom treba da čekaju tri sata do sledećeg, devetočasovnog leta za Johanesburg.  Razmatrali su i druge opcije povratka, poput jednoipočasovne vožnje gliserom do aerodroma na glavnom ostrvu, ali su u isto vreme i Maldivi objavili zatvaranje.

Sa jedne strane, to što su ostali na Maldivima je sjajna stvar. Većina ostalih gostiju je otišla, pa su Raul i Olivija dobili plažu, sunce i koktele samo za sebe.

- Neverovatno je što smo dobili ovo dodatno vreme - izjavila je Olivija, dodajući da dobijaju velikodušne popuste u inače skupom hotelu, gde noćenje košta 750 dolara.

Ali, sa druge strane, i pored svega toga njihova ušteđevina je sve manja sa svakim danom koji prođe.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.