Miloš Bojanić nije došao na suđenje

Izvor: B92, 07.Dec.2011, 15:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Miloš Bojanić nije došao na suđenje

Beograd -- Suđenje pevačima Milošu Bojaniću i Maji Nikolić, zbog vređanja Jevreja u rijaliti emisiji "Dvor" na TV Pink, odloženo za 2. februar.

Na današnjem suđenju nije se pojavio Bojanić, jer mu je, kako je rekao njegov advokat Slobodan Stojanović, sinoć pozlilo. Maja Nikolić je došla na današnje ročište i, nakon odlaganja, izjavila da je "hrišćanka i kosmopolita", da je "živela u SAD" i da "u njenom srcu nema mesta za mržnju".

Sudija je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << naredila Bojanićevom advokatu da u roku od sedam dana donese medicinsku dokumentaciju kojom potvrđuje da je njegov klijent sinoć imao zdravstvenih problema.

Podsetimo, Nikolićeva je u rijaliti emisiji "Dvor" rekla da ne voli Jevreje, a na njene reči se nadovezao Bojanić, rekavši "da su Jevreji bombardovali Srbiju uranijumom i da su krivi za širenje raka".

Tužilaštvo je letos podiglo optužnicu, smatrajući da je dvoje pevača uvredilo Jevreje, što su ponovili i pojedini predstavnici jevrejske zajednice. Nisu pomogle izjave pevača da su pogrešno shvaćeni, ni Bojanićev sastanak s predstavnicima Jevrejske zajednice, ali ni njegovo kasnije pristupanje Srpskoj naprednoj stranci.

"I dalje mislim da ništa žuzno nisam ni rekla ni uradila", kazala je pevačica Maja Nikolić danas ispred suda, a na pitanje da li oseća potrebu da se uzvini, ona je odgovorila: "Ne osećam potrebu nikome da se izvinjavam. Da sam kriva ja bih se izvinila, ja nisam gorda, ali apsolutno nisam nikog uvredila."

Iako postoji snimak spornog razgovora Nikolićeve i Bojanića pred kamerama, tužilaštvo je predložilo i svedoke, a kako saznaje B92, među njima bi trebalo da se nađu još dve pevačice Mirjana Kostić i Vesna Vukelić Vendi.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.