Od 35 dolara u džepu do kraljice popa! Madona danas puni 60. godina, a ovi trenuci su obeležili njen život

Izvor: Prva.rs, 16.Avg.2018, 12:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Od 35 dolara u džepu do kraljice popa! Madona danas puni 60. godina, a ovi trenuci su obeležili njen život

Madona Luis Čikone rođena je kao treće od šestero dece italijanskog imigranta Silvia i Kanađanke Luize na današnji dan pre tačno 60 godina. Ubrzo je ostala bez majke, i to je, kako kaže, preusmerilo njen život:
"Bila sam buntovnica. Znala sam da želim da budem neko i nešto", izjavila je jednom prilikom.
U osnovnoj i srednjoj školi bila je odlična učenica, a onda je 1978. naglo odustala od fakulteta i preselila se u Njujork.

"Otišla sam tamo s 35 dolara >> Pročitaj celu vest na sajtu Prva.rs << u džepu. Nisam znala nikoga, prodavala sam krofne, a uveče bih igrala drugim pevačima", priča Madonna.
Ali onda se sve naglo promenilo. Primetio ju je producent Mark Kamins i ugovorio joj sastanak s diskografskom kućom Sire. Madona je priliku oberučke prihvatila i tada počela da menja svet muzike. Samo što svet muzike još uvrek nije bio spreman za Madonu.

"Izblajhana kosa, oblači se oskudno i polugola skakuće, kakvu poruku šalje našim mladima", pitao se Njujork Tajmes na početku njene karijere, verovatno i ne shvatajući da joj time pravi sjajnu reklamu.
Devojke tog vremena tražile su nekog idola i našle su Madonu. Njen drugi album “Like A Virgin” je prvi album jedne pevačice u istoriji SAD-a koji je prodat u više od pet miliona primeraka, ali s tom pesmom počeli su novi, veći problemi.
"Pevala sam kako se osećam srećno i sveže jer sam upoznala novog tipa, a devojke su to pogrešno shvatile. Odjednom su sve htele seks, a ja sam bila na udaru svih katoličkih udruženja na svetu", prisetila se kraljica popa u jednom intervjuu.

Već tad je bila svetska zvezda, a onda su procurile njene gole fotografije. Dok je živela u Njujorku, zbog nedostatka novca, Madona je pozirala gola, i to za samo 25 dolara. Mediji su vrištali “nemoral, blud”, ali Madonna se nije dala pokolebati.
"Trebao mi je novac. Neću se izvinjavati", poručila je kraljica popa, a te iste fotografija kasnije su prodate za više od 100.000 dolara.
Taj, nazovimo ga, “skandal” nije preterano naškodio Madoni. Već je bila na vrhu, a sad je otišla dve stepenice gore, gde nijedna pevačica nikad nije bila. Holivudski glumci “otimali” su se za nju, redovno je nastupala pred više od 100.000 ljudi, a obožavaoci su se samo povećavali. Uskoro je, uz muzičku karijeru, počela i da glumi u filmovima i da piše knjige. I, naravno, i u tome je uspela.
Danas se njena vrednost procjenjuje na više od 800 miliona dolara, ima šestero dece i sve što uradi pretvori u zlato. I još nije gotova. Pa tek joj je 60 godina... 

Izvor: 24sata.hr
Pogledaj vesti o: Nju Jork

Nastavak na Prva.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.