Zaharova: London pokazuje očiglednu želju da sakrije istinu o incidentu u vezi sa slučajem „Skripalj“

Izvor: Vostok.rs, 02.Okt.2018, 17:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zaharova: London pokazuje očiglednu želju da sakrije istinu o incidentu u vezi sa slučajem „Skripalj“

Odbijanje Londona da prihvati pomoć Generalnog tužilaštva Rusije u slučaju Skripalj potvrđuje želju Britanije da sakrije istinu i ne dozvoli objektivnu istragu, saopštila je zvanična predstavnica Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova.


Kao je navela Zaharova, bio je izmišljen izgovor za realizaciju tih zahteva ko može naneti štetu suverenitetu, bezbednosti, javnom redu i drugim vrlo važnim interesima Ujedinjenog Kraljevstva.


„Stav zvaničnog Londona koji je usvojen na najvišem političkom nivou samo potvrđuje očiglednu želju vlasti te zemlje da sakriju istinu, da ne dozvole objektivnu i transparentnu istragu o incident u vezi sa Skripaljem i da ne utvrde prave razloge događaja u Solsberiju“, navodi se u saopštenju Zaharove, objavljenom na sajtu Ministarstva.


Ranije je saopšteno da je želja Moskve da zajedno sa Londonom učestvuje u istrazi o incidentu u vezi sa trovanjem Sergeja i Julije Skripalj ignorisana, kao i da je Rusija lišena mogućnosti da dobije bilo kakve materijale o tom slučaju.
 
 

Pogledaj vesti o: London,   Incident

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.