ZAVRŠNI MASTERS U LONDONU: Novak bez snage, Zverevu titula u glavnom gradu Engleske (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Nov.2018, 19:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ZAVRŠNI MASTERS U LONDONU: Novak bez snage, Zverevu titula u glavnom gradu Engleske (FOTO)

Nemac savladao srpskog tenisera u dva seta.

Aleksander Zverev osvojio je prvu titulu na završnom Mastersu u Londonu pošto je u finalu savladao Novaka Đokovića sa 2:0 (6:4, 6:3) posle jednog časa i 21 minuta igre. Nemcu je ovo prva titula u karijeri na završnom Mastersu i druga pobeda protiv Novaka Đokovića koji ga je savladao u meču u grupi u Londonu.

AMERI UZELI TITULU: Džek Sok I Majk Brajan osvojili >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Masters u Londonu (FOTO)

RODŽEROV ODLAZAK U PENZIJU? Evo šta Vajda misli o tome (FOTO)

Zverev je zasluženo stigao do trijumfa protiv Novaka koji nije bio ni blizu nivoa iz prethnodnih mečeva što je protivnik umeo da iskoristi. Nemac je prvu priliku za brejk uspeo da iskoristi i dođe do prvog seta, a početkom drugog je delovalo da se Novak budi kada je odmah uzvratio brejkom na izgubljeni servis. Ipak, bio je to samo trenutni bljesak protiv raspooženog Nemca koji je nastavio sa dobrom igrom i stigao do pobede i trofeja.

Alexander Zverev beat Novak Djokovic in the #NittoATPFinals to become the third player from Germany to win the ATP Finals after Boris Becker and Michael Stich. The 21 year-old beat world number one Djokovic 6-4 6-3 in London to take a first season-ending title. pic.twitter.com/wfS1ig9y2P

— Spreadex Sports (@SpreadexSport) November 18, 2018

Novak Đoković i Aleksandar Zverev u Londonu igraju u finalu završnog Mastersa, poslednjeg turnira kojim se spušta zavesa na ovu sezonu. Najbolji srpski teniser u finale se plasirao pošto je lako savladao u dva seta Kevina Andersona, dok je Zverev do borbe za trofej došao pošto je takođe u dva seta u odličnom meču savladao Rodžera Federera.

Ovo će biti četvrti susret između Đokovića i Zvereva, a srpski teniser vodi u međusobnom skoru sa 2:1. Ukoliko pobedi u ovom meču, Đoković će peti put osvojiti titulu na završnom Mastersu i zaraditi 1.280.000 dolara, a već od ranije je poznato i da će završiti godinu na prvom mestu.

3:6 - KRAJ. Zverev je zasluženo savladao veoma lošeg Novaka i prvi put osvojio titulu u Londonu.

3:4 - Usledio je mirniji period igre u kojem nijedan od tenisera nije uspeo da stvori priliku za brejk. Novak ima problema sa servisom.

2:3 - Posle serije od tri brejka, oba tenisera su uspela da sačuvaju svoj servis, a Novak je dobio gem sa nulom.

1:2 - Kao i u prvom gemu, i treći je Novak odigrao katastrofalno i Zverev mu je i treću pzut u meču oduzeo sevis.

1:1 - Odmah je Novak vratio brejk. Još jednom je Đoković pokazao koliko je mentalno jak i brzo uspeo da se revanšira Nemcu.

0:1 - Zverev je drugi set otvorio brejkom. Nemac je iskoristio period loše Novakove igre i drugu brejk šansu pretvorio u gem.

II SET

4:6 - Još jedan izuzetan gem Zvereva koji osvaja prvi set.

4:5 - Zverev je napravio brejk. Nemac je na svoj servis bio siguran, dok je Novak imao problema šrto je Zverev iskoristio i uspešno oduzeo servis protivniku.

4:3 - Nekoliko interesantnih poena, ali i dalje nema brejk prilika.

3:2 - Za sada nema brejk prilika, oba igrača su sigurna na svoj servis.

2:1 - Zverev se nije mučio na svoj servis. ali je i Novak još jednom bez problema osvojio gem.

1:0 - Đoković je lako osvojio gem na svoj servis, iako je prvi poen pripao Zverevu.

I SET

Sve najnovije sportske vesti možete da pročitate OVDE.
Pogledaj vesti o: Tenis

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.