Veto na novu pistu - Sud odlučio da je nelegalna

Izvor: B92, 27.Feb.2020, 12:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Veto na novu pistu - Sud odlučio da je nelegalna

London -- Apelacioni sud u Londonu presudio je da je nelegalan plan da se na londonskom aerodromu Hitrou izgradi treća pista.

Sud je naveo da ministri nisu na adekvatan način procenili preuzete obaveze vlade kad je reč o klimatskim promenama.

Sudija je danas rekao da vlada nije tražila dozvolu da se žali Vrhovnom sudu, što znači da će morati da izmeni svoju politiku o proširenju aerodromskih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kapaciteta. To bi moglo da znači da će projekat propasti, navodi Rojters.

Premijer Velike Britanije Boris Džonson se protivi izgradnji nove piste, a 2015. godine je rekao da će leći ispred buldožera kako bi zaustavio izgradnju, podseća Gardijan. Hitrou je već sada jedan od najprometnijih aerodroma na svetu, sa 80 miliona putnika godišnje.

Izgradnja treće piste, koja bi mogla biti završena 2028. godine, dovela bi još 700 aviona dnevno na londonski aerodrom, što bi u velikoj meri povećalo emisiju štetnih gasova.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.