Veliki snovi malih fudbalera su ostvareni! Golman od 45 godina i 130 kilograma, sudar s Arsenalom i bogata zarada, trener i elektronska cigara (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 01.Feb.2017, 21:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Veliki snovi malih fudbalera su ostvareni! Golman od 45 godina i 130 kilograma, sudar s Arsenalom i bogata zarada, trener i elektronska cigara (VIDEO)

Tim iz južnog Londona, šestoligaš, po vokaciji amaterski klub, izazvao je pravu pometnju na Ostrvu plasmanom u peto kolo FA kupa, odnosno osminu finala, nakon što je skinut skalp daleko većem i poznatijem Lidsu (1:0). Već sledećeg dana žrebom je odlučeno da će mali Saton u narednoj rundi ugostiti najvećeg mogućeg protivnika - Arsenal

Stara, dobro poznata priča da je „kup specifično takmičenje koje pre >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << ili kasnije iznedri bar jedno veliko iznenađenje“ često zvuči kao izlizana floskula i odbrambeni mehanizam za slučaj neke senzacije. A, kada se šokantno iznenađenje dogodi, kada „David pobedi Golijata“, dobijamo temu o čiji se detalji prepričavaju danima. Takav je slučaj engleskog niželigaša Saton junajteda, koji ovih dana živi najlepši san.

(20. februara, 21.00)! Navijači nisu mogli da veruju šta im se događa...

Reaction to Sutton getting Arsenal in the cup pic.twitter.com/pkuw4kaVod

I tako je Saton ostvario san svakog amaterskog društva - da u jednom takmičarskom meču ukrsti koplja sa najboljima. I sam duel sa Lidsom predstavlja gotovo nestvaran uspeh za Saton, ali meč protiv Arsenala biće verovatno vrhunac karijera svih fudbalera u timu.

A posebno golmana o kome ostrvski, ali i evropski mediji već danima pišu. Da mnogo ne dužimo - probajte da zamislite buckastog fudbalskog fanatika u srednjim godinama, koji toliko voli ovu igru da je voljan i da stane na gol liniju i baca se po terenu, uprkos višku kilograma i godinama.

E, to je Vejn Šo, 45-godišnji rezervni golman Satona, sa 130 kilograma težine! U žižu javnosti dospeo je upravo u meču protiv Lidsa, kada su kamere uhvatile njegov smešak sa klupe. Njegova pojava izazvala je eksploziju oduševljenja i od tada se neprestano provlači po medijima.

Šo bi, verovali ili ne, određenim sticajem okolnosti, mogao čak i da stane na crtu i čuva gol od Tobdžija! Kako kažu ljudi u Satonu - legenda kluba. Uprkos evidentnom problemu s kilogramima - nastalom verovatno usled ispijanja najkvalitetnijeg engleskog piva i prejedanja čuvenim kobasicama - on i dalje igra fudbal i živi san celog tima.



Ali, nije samo Šo lik koji privlači pažnju. Satonov menadžer, Pol Dosvel, kreator najvećeg klupskog uspeha je ujedno i čovek koji obožava da „zapali“ elektronsku cigaretu usred utakmice.

Na stranu to što Saton junajted u sastavu ima likove kakvo bi svako društvo poželelo. Saton je samo na osnovu televizijskih prava i pobedom protiv Lidsa inkasirao ogromnih 350.000 evra, a kako je danas odlučeno da renomirana televizija BBC prenosi meč protiv Arsenala, mali klubić iz Londona čeka ozbiljna zarada! A, u slučaju da Saton iznenadi i odigra revanš, uzeće tačno polovinu onoga što bi trebalo da pripadne Arsenalu od prodaje karata i televizijskih prava. A to je, gledano iz ovog ugla - višemilionska suma novca!

Interesantno, Saton će novac osvojen iz meča sa Lidsom usmeriti ka renoviranju krova na svom Garden Grin Lejnu, koji prokišnjava duže vreme. A zamislite samo šta bi klub mogao da postigne posle utakmice s Arsenalom? Možda čak i da sredi svlačionice, koje za engleske standarde i nisu nešto, ali za srpske... Mnogi bi verovatno voleli da imaju ovakva mesta za presvlačenje, tuširanje i odmor.

Saton je na putu do slave preskočio prepreke u vidu Dartforda, Forest Grina, Čeltenema, Vimbldona i već pomenutog Lidsa.

Iskreni fudbalski zakljublenici vole bajkovite priče, iskrene pobednike koji odolevaju trendovima modernog fudbala. A to Saton junajted jeste.

The Away end at Sutton United's home ground. This is where the Arsenal fans will be standing pic.twitter.com/SRFnum23Rp

(FOTO: Action Images, Printscreen)

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.