VUCICA POKUSALE DA UBIJU NAVIJACKE GRUPE Signal za napad su dobile iz Sarajeva i Londona

Izvor: medio.rs, 11.Jul.2015, 22:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VUCICA POKUSALE DA UBIJU NAVIJACKE GRUPE Signal za napad su dobile iz Sarajeva i Londona

Dževad Galijašević je rekao je da to potvrđuje i činjenica da su u Potočare dovedene navijačke grupe iz Sandžaka i Federacije BiH, kao i da je pre napada uništena zaštitna ograda.

– Ove razbojničke grupe u tome nisu bile same. One su dobile signale iz Sarajeva i sa Zapada da to urade. Tome je posebno doprinelo insistiranje Direkcije za koordinaciju policijskih agencija BiH da samo oni obezbeđuju premijera Vučića i da to nije u nadležnosti MUP-a Republike Srpske, >> Pročitaj celu vest na sajtu medio.rs << o čemu su napadači i obavešteni – istakao je Galijašević.

On je rekao da su “za ovaj pokušaj ubistva premijera Srbijeposebno zaslužni Velika Britanija i njene tajne službe, upravo onako kako su zaslužni za već viđeno ubistvo još jednog premijera Srbije – Zorana Đinđića“.

– Hapšenje i oslobađanje Nasera Orića, kao i politički motivisana i zlonamerna rezolucija Velike Britanije, koja kreira nestabilan Balkan i večiti sukob Bošnjaka i Srba zajedno sa kriminalcima Bakira Izetbegovića iz SDA, te debate pune mržnje emitovane u federalnim medijima nekoliko dana pre komemoracije, planski su stvarali uslove da se kroz jedan događaj kreira totalni sukob i prekid bilo kakve komunikacije među zvaničnicima i narodima – naglasio je Galijašević.

Zahvaljujući profesionalnom delovanju MUP-a Republike Srpske, njegovom prisustvu i organizaciji pokrivanja kritičnih mesta, te političkoj uzdržanosti i ozbiljnosti samog premijera Vučića, kaže Galijašević, ovaj napad se nije pretvorio u rat.

– Ruka pomirenja premijera Vučića ostala je pružena a to znači da Izetbegovićevi zločinci i kriminalci nisu ostvarili svoj cilj. Istovremeno, ni planovi Velike Britanije da se izazove novi rat na Balkanu nisu se ostvarili niti će ovim događajem prestati potreba Bošnjaka i Srba da krenu u proces pomirenja, da kazne sve zločince i na jednoj i na drugoj strani i da prestane politizacija tih zločina – istakao je Galijašević.

Sigurno je da među Bošnjacima postoji mnoštvo fanatika koji ne žele saradnju ova dva naroda i koji Srebrenicu koriste kao zalog i temelj nekog budućeg rata, rekao je Galijašević, ali bošnjački narod u celini mora da prestane da toleriše takve neodgovorne pojedince i da prihvati da i u njihovim redovima ima zločinaca, te da verski ekstremisti i njihove organizacione forme konačno moraju da budu pravno sankcionisani i onemogućeni da ruše mir i stabilnost u zemlji.

– Napad na premijera Srbije u Potočarima je neviđena sramota koja se muslimanima dešava u mjesecu Ramazana i u vreme verskog ispraćaja i sahrane nevinih žrtava Srebrenice. Oni koji su izvršili ovaj napad ne poštuju ni vreme, ni mesto ni elementarno gostoprimstvo i pažnju za ljude koji žele da saučestvuju u žalosti – istakao je Galijašević, dodavši da su čak i oni Bošnjaci, koji se nisu pridružili napadu na premijera Srbije, ćutali i horskim uzvicima, iskazivali razumevanje za napadače i njihovo nedelo.

On je ocenio da je ovaj napad odraz opšteg stanja duha u bošnjačkom narodu i mržnje u kojoj, i dvadeset godina posle rata, odrastaju nove generacije.

– Ta mržnja je rezultat ukupne politike zločinačke i razbojničke SDA i njenog vođe, korumpiranog fundamentaliste Bakira Izetbegovića i ona sve više liči na ponašanja radikalnih ekstremista iz arapskog svijeta – pripadnika Islamske Države, Al Kaide i Talibana”. U uništenim državama Bliskog Istoka i celog arapskog sveta – rekao je on i dodao da su ovakvi događaji svakodnevna pojava a, nažalost, i na ovim prostorima oni će sve više postajati svakodnevica.
Pogledaj vesti o: London

Nastavak na medio.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta medio.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta medio.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.