Izvor: Radio 021, 16.Jul.2020, 11:49

VIDEO: Benksi novim radom upozorava ljude da nose maske

Bristolski ulični i grafiti umetnik Benksi vratio se u londonski metro radom koji ljude ohrabruje da nose maske.

U videu koji je postavio na svoj Instagram profil, vidi se čovek za kojeg se veruje da je tajanstveni umetnik, obučen kao profesionalni čistač. On putnicima govori da se sklone da bi mogao da radi, crtajući pacove po celoj unutrašnjosti vagona, prenosi BBC.

Umetnikovo ime je, takođe, ispisano preko mašinovođinih vrata u vozu.

Delo, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << nazvano "Bez maske niste na dobitku", sadrži mnogobrojne pacove u pozama inspirisanim pandemijom, i sa maskama na licu.

Jedan glodar nacrtan je kako kija, dok drugi upravo koristi sprej za dezinfekciju.

Na kraju videa, reči "bio sam u karantinu" pojavljuju se na staničnom zidu, nakon čega slede "ali, opet sam ustao", u trenutku dok se vrata voza zatvaraju, dok se u pozadini čuje pesma Čambavambe iz 1997. "Tubthumping".



Prema propisima londonskih vlasti, svi korisnici javnog prevoza moraju da nose maske.

Londonsko saobraćajno preduzeće navelo je da još ne može da komentariše najnoviju Benksijevu akciju, nakon što je BBC pitao da li je grafiti umetnik imao njihovu dozvolu za ovu akciju, i ako nije, da li je ona predstavljala bezbednosni rizik.

Autor: N1, BBC

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.
Pogledaj vesti o: London

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.