Džonson posle zvaničnih rezultata: Ujedinićemo se

Izvor: B92, 13.Dec.2019, 17:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Džonson posle zvaničnih rezultata: Ujedinićemo se

London -- Britanski konzervativci su osvojili 365 poslaničkih mesta. U Parlamentu se poslanicima obraća premijer Boris Džonson.

Pošto su prebrojani svi glasovi, pobednici britanskih izbora su zvanično konzervativci premijera Borisa Džonsona sa 365 osvojenih poslaničkih mesta, prenosi Rojters.

Laburisti su osvojili 203, Škotska nacionalna partija 48, a liberalne demokrate 11.

Boris Džonson >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pozvao je naciju na jedinstvo u prevazilaženju podela oko Bregzita, koje su, kako je ocenio, razdvojile zemlju. Pozivam sve da dopuste da počne isceljenje, rekao je Džonson ispred svoje kancelarije u Dauning stritu, nakon pobede na jučerašnjim parlamentarnim izborima, preneo je Rojters.

"Ujedinićemo se i izravnati ... okupljajući sve iz neverovatne Velike Britanije - Englesku, Škotsku, Vels, Severnu Irsku zajedno, vodeći nas napred, oslobađanjem potencijala cele zemlje", rekao je Džonson.

On je rekao da želi da razgovara i sa onima koji nisu glasali za njih ili za njega i koji su želeli i možda još žele da ostanu u EU. "Želim da znate da mi u ovoj konzervativnoj vladi jedne nacije nikada nećemo zanemariti vaša dobra i pozitivna osećanja topline i saosećanja sa evropskim narodima", istakao je Džonson.

On je dodao da želi novo partnerstvo sa EU, preneo je "Gardijan" Džonson je naveo da je glavni prioritet Britanaca da se pre svega fokusiraju na zdravstvo. "Dobijanje novčanog podsticaja i više medicinskih sestara i bolnica je prioritet", rekao je Džonson i dodao da želi da ljudi mogu da se bave svojim poslom znajući da vlada radi na postizanju ekonomskog rasta.

Britanski premijer je rekao i da je bio u kraljevskoj palati, da će formirati novu vladu i da će u ponedeljak biti konstituisan i novi parlament.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Prebrojani glasovi: Konzervativci zvanično osvojili 365 mjesta

Izvor: Nezavisne Novine, 13.Dec.2019

LONDON - Britanski Konzervativci su osvojili 365 poslaničkih mjesta, a u Parlamentu je u toku obraćanje premijera Borisa Džonsona.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.