Užički Supermen pešačio do Londona i Moskve, diplomirao u 73. godini i ‘pojeo’ koronu

Izvor: Luftika.rs, 22.Okt.2021, 16:43

Užički Supermen pešačio do Londona i Moskve, diplomirao u 73. godini i ‘pojeo’ koronu

Godine su samo broj, a Milovan Milutinović iz Užica dokaz je da se snovi i ambicije mogu ispuniti iako ste već sasvim zagazili u osmu deceniju života. Milovan je u svom gradu poznat pod nadimkom Supermen, a ovih dana mediji o njemu izveštavaju kao o jednom od najstarijih diplomaca u Srbiji.
On je nedavno diplomirao na Fakultetu za sport i turizam u Novom Sadu, ali je sebi već postavio nove ciljeve. Prvo će, kako kaže, upisati master studije, a zatim planira i pohod ka doktoratu. >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs <<
– Za četiri godine položio sam 36 ispita sa prosečnom ocenom sedam. Nije bilo lako, bilo je predmeta koje sam polagao nekoliko puta i stolica se zagrejala. Sav taj trud kao što obično biva u životu se na kraju isplatio. Pojedini profesori su se šalili na račun mojih godina, ali ništa zlonamerno nije bilo. Čak sam jednom dobio i veću ocenu zbog moje upornosti i volje – kazao je Milovan za RINU.
Supermen sa Đetinje je tokom svoje završne godine studija oboleo i od koronavirusa, međutim to za njega nije bila zastrašujuća vest. Kada je prijateljima saopštio da je pod stare dane odlučio da postane brucoš susreo se sa nevericom i podsmehom okoline, ali to ga nije demotivisalo.
– Mnogi iz moje okoline su bili skeptični i podsmevali se mojoj odluci da pod stare dane upišem fakultet, ali sve sam ih demantovao – iskreno je ispričao Milutinović.
Foto: RINA Odakle nadimak Supermen? Milovan je ovaj neobičan nadimak stekao nakon što je peške stigao do Londona, a zatim i do Moskve. Aktivno se bavi sportom, a naročito je posvećen bodibildingu.
– Mladima bih poručio da je najvažnije da imaju svoj jasan cilj i da streme ka njemu. Da nikad ne odustaju ma kako im se okolnosti učinile teške. Ko hoće nađe način, a ko neće nađe izgovor – poručio je mlađima Supermen iz Užica.
Foto: RINA Namera mu je da nakon završenog školovanja svoje znanje prenese mladim ljudima kroz buduću Akademiju za bodibilding i fitnes.
Preminuo srpski bodibilding šampion i bivši bodigard Monike Beluči

Pogledaj vesti o: London

Nastavak na Luftika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.