Unuci Elizabete Druge odali kraljici poslednju poštu

Izvor: Beta, 17.Sep.2022, 23:19

Unuci Elizabete Druge odali kraljici poslednju poštu

Unuci britanske kraljice Elizabete Druge odali su danas poslednju poštu svojoj baki, okupljeni oko njenog kovčega u Vestminsterskom holu, dok gradjani i dalje dolaze za poslednji pozdrav kraljici koja je vladala 70 godina.Oko kovčega su bili sinovi kralja Čarlsa Trećeg (Charles), princ prestolonaslednik Vilijam (William) i njegov brat Hari (Harry), a pored njih su bili ostali unuci, njih šestoro - Piter (Peter), Zara, Beatris (Beatrice), Judžin (Eugenie), Luiz (Louise) i Džejms (James).Gradjani mogu do ponedeljka ujutro da odaju poštu kraljici, posle čega će biti njena sahrana.London se grozničavo priprema za prvu državnu sahranu od smrti premijera Vinstona Čerčila (Winston Churchill) 1965.Policija je navela da će obezbedjenje sahrane biti zahtevnije od obezbedjenja Olimpijskih igara 2012. godine u Londonu. Na sahrani se očekuje oko 2.000 ljudi, od kojih nekoliko stotina lidera iz celog sveta i članova raznih monarhija.Elizabeta Druga (96) preminula je 8. septembra u dvorcu Balmoral u Škotskoj.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Unuci Elizabete Druge odali kraljici poslednju poštu

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 18.Sep.2022, 07:46

Unuci britanske kraljice Elizabete II odali su u subotu poslednju poštu svojoj baki, okupljeni oko njenog kovčega u Vestminsterskom holu, dok građani i dalje dolaze za poslednji pozdrav kraljici koja je vladala 70 godina. Oko kovčega su bili sinovi kralja Čarlsa III (Charles), princ prestolonaslednik...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.