Ulice protiv fašizma 11. novembra u klubu Fabrika

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Nov.2016, 16:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Ulice protiv fašizma" 11. novembra u klubu Fabrika

Antifašistička akcija Novi Sad u petak 11. novembra, u klubu Fabrika u Novom Sadu, organizuje šesnaesto izdanje festivala "Ulice protiv fašizma".

Program počinje u 17 časova razgovorom na temu "Fašističke organizacije i njihovo delovanje". Na tribini će biti reči o savremenim fašističkim grupama u Srbiji, njihovoj organizaciji, propagandi, direktnim akcijama, vezama sa institucijama, strankama i slično. Ulaz na tribinu je slobodan.

Muzički deo festivala >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << najavljen je za 20 časova, a nastupiće Oi! punk bend iz južnog Londona Hard Skin, Kali Fat Dub iz Hrvatske, melodični hc punk sastav Pigs Parlament iz Slovenije, predstavnici novije hrvatske pank scene Bosonogo djetinjstvo iz Zadra i somborski punk bend P.R.S.O!.

Detaljnije informacije o festivalu mogu se pronaći na zvaničnoj Facebook stranici.

Karte za koncert kupuju se na ulazu u klub Fabrika Studentskog kulturnog centra Novi Sad, Bulevar Despota Stefana 5. Do 20 časova cena će biti 600 dinara, a nakon 20 časova 700 dinara.

Festival "Ulice protiv fašizma" organizuje se povodom 9. novembra - Međunarodnog dana borbe protiv fašizma i antisemitizma, u znak sećanja na "Kristalnu noć" 1938. godine kada su nemački nacisti uništili i opljačkali hiljade jevrejskih radnji, preduzeća, škola, domova, sinagoga.

Osim sećanja na žrtve, 9. novembar je povod i da se ukaže na savremene oblike fašizma i antisemitizma i načine borbe protiv svih oblika diskriminacije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

"Ulice protiv fašizma" u petak

Izvor: Radio 021, 09.Nov.2016

Šesnaesto izdanje festivala "Ulice protiv fašizma", u organizaciji Antifašističke akcije Novi Sad, održaće se u petak, 11. novembra, u klubu Fabrika...Program počinje u 17 časova razgovorom na temu "Fašističke organizacije i njihovo delovanje". Na tribini će biti reči o savremenim fašističkim...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.