USKORO NAM STIŽE 2 U 1 VAKCINA? Najavljena proizvodnja kombinovanog cepiva protiv dve vrste zaraze

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Feb.2021, 18:41

USKORO NAM STIŽE 2 U 1 VAKCINA? Najavljena proizvodnja kombinovanog cepiva protiv dve vrste zaraze

arkli je šef Odeljenja za infektivne bolesti na Kraljevskom koledžu u Londonu

Kombinovana vakcina protiv gripa i kovida bi mogla da bude napravljena u skorijoj budućnosti, rekla je danas vodeći britanska virusološkinja Vendi Barkli.

B i danas je pred poslanicima rekla da je najverovatniji scenario da će moći da se kombinuje seznonska vakcina protiv gripa sa anti-kovid vakcinom, preneo je SiEnEn. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<

- Verujem da će nam sledeća godina stvarno reći više o epidemiologiji i kako novi sojevi kovida mogu da se obuzdaju, odnosno koliko brzo mogu da mutiraju i nateraju nas da modifikujemo vakcine - navela je ona.

- Takođe, znaćemo i koliko dugo traju aktuelne vakcine, stoga biće jasno koliko će biti neophodno da ih pojačavamo - ocenila je Barkli.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.