Izvor: MozzartSport.com, 22.Okt.2021, 15:49

Tuhel otvoreno: Mnogo je lakše trenirati Lukakua nego Nejmara ili Mbapea

"U Londonu imam više prostora da se bavim fudbalom"...

Nemački stručnjak Tomas Tuhel još jedan je u nizu protagonista velikog Festivala sporta u organizaciji Gazete delo Sport u Trentu. Čuveni italijanski list sutra će objaviti veliki razgovor sa trenerom Čelsija, uz puno anegdota iz njegove karijere, a kao najavu pustio je nekoliko detaljčića.

Gazeta je otkrila kako je Tuhel večerao >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << sa Arigom Sakijem i Marčelom Lipijem, kako su tokom tog druženja razmenjivali iskustva i od čaša pravili formacije na stolu. Nemac je otkrio da je kao klinac navijao za Inter zbog Lotara Mateusa, odnosno da se najviše plašio utakmica sa Sakijevim Milanom.

Kako je naveo, od legendarnog stratega Milana mnogo toga je "ukrao" što danas uspešno primenjuje u svom radu...

Tomas Tuhel je maštao da postane veliki igrač i zaigra za Barselonu. To mu se nije ostvarilo, ali zato je postao veliki trener koji rukovodi s najvećim asovima današnjice. U tom smislu bio je pozvan da izjavi sledeće:

"Kako je bilo u Parizu? Tamo sam više radio kao neka vrsta ministra sporta nego kao fudbalski trener. Morao sam da vodim računa o prijateljima i porodicama mojih najvećih zvezda. Mnogo je lakše trenirati Romelua Lukakua nego Nejmara ili Kilijana Mbapea. U Engleskoj imam priliku da se više bavim fudbalom, samim terenom".

Otkrio je Tuhel još kako je Sakijem analizirao onaj njegov veliki Milan sa Gulitom, Van Bastenom i Rajkardom, te da mu je Lipi govorio o tome kako je kontrolisao svlačionicu u kojoj su bili Zidan, Del Pjero i ostale vedete.

Čekamo sutrašnje izdanje Gazete delo Sport...

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.