Izvor: MozzartSport.com, 02.Dec.2021, 23:50

Totenhem oseća efekat "Konte", još samo da proradi Hari Kejn (VIDEO)

Sparsi savladali Brentford u malom londonskom derbiju - 2:0

Stigao je Antonio Konte u Totenhem mesec dana i stvari su počele da se menjaju. Možda se pola Evrope podsmevalo Sparsima nakon poraza od Mure u Ligi konferencija, ali u Premijer ligi, rezultati su krenuli uzlaznom putanjom. Remi bez golova sa Evertonom pokazao je Italijanu da je pred njim ozbiljan posao, pobeda nad Lidsom, pa i večerašnja u malom gradskom derbiju protiv Brentforda - 2:0, nagoveštavaju da je >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Konte ozbiljno zasukao rukave.

Osvojio je londonski klub sedam od mogućih devet bodova sa novim trenerom, a u naredna dva kola predstoje mu mečevi sa Noričem i Brajtonom i objektivna šansa za još šest bodova. A pogled na trenutnu tabelu daje Pevcima razloga za osmeh. Imaju 22 boda, dva manje od četvrtoplasiranog Vest Hema od kojeg imaju i utakmicu manje. Dakle, zona Lige šampiona ponovo je nadohvat ruke.

Za razliku od mnogih prethodnih duela, Sparsi su vrlo rano stigli do prednosti. Već u 12. minutu odvojili su se zahvaljujući autogolu Kanosa, a do kraja poluvremena nisu dali protivniku mnogo prostora za disanje, kamoli za udarac ka golu. Početak drugog dela doneo je priliku koju bi u prošloj sezoni Hari Kejn rešio kao od šale, ali ovoga puta udarac levicom u situaciji jedan na jedan išao je pravo u golmana Fernandeza. Nakon letnje sage oko potencijalnog napuštanja Totenhema Kejn nije ona gol mašina na koju smo navikli godinama unazad.

Ostao je reprezentativac Engleske na samo jednom premijerligaškom pogotku od starta sezone, ali je sredinom drugog poluvremena upravo on bio začetnik akcije kojom je domaćin overio pobedu. Prošao je pas za Regilona, Španac protrčao po levom boku i nesebično poslužio Sona koji nije imao način da ne postigne gol.

Znalo se da će dolaskom Kontea u njegovoj formaciji sa tri štopera, biti mnogo prostora u napadu za bekove, što se potvrđuje i kroz predstave Sehija Regilona. U prošlom kolu gol protiv Lidsa, večeras bar 50 posto zasluga za pogodak. Samo još da proradi Kejn i Premijer ligom bi ponovo mogao da zavlada strah od Totenhemovog napada.

PREMIJER LIGA - 14. KOLO

Utorak

Njukasl - Norič 1:1 (0:0)

/Vilson 61pen - Puki 79/

Lids - Kristal Palas 1:0 (0:0)

/Rafinja 93p/

Sreda

Sautempton - Lester 2:2 (2:1)

/Bednarek 3, Adams 34 - Evans 22, Medison 49/

Votford - Čelsi 1:2 (1:1)

/Denis 43 - Maunt 29, Zijeh 72/

Vest Hem - Brajton 1:1 (1:0)

/Souček 5 - Mopej 89/

Vulverhempton - Barnli 0:0

Aston Vila - Mančester Siti 1:2 (0:2)

/Votkins 47 - Dijaš 27, Silva 43/

Everton - Liverpul 1:4 (1:2)

/Grej 38 - Henderson 9, Salah 19, 64, Žota 79/

Četvrtak

Totenhem - Brentford 2:0 (1:0)

/Kanos 12ag, Son 65/

Mančester Junajted - Arsenal (u toku)

*** kvote su podložne promenama

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.