Izvor: NoviMagazin.rs, 13.Nov.2018, 00:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tereza Mej: pregovori o Bregzitu u završnoj fazi

Britanska premijerka Tereza Mej rekla je večeras da su pregovori o Bregzitu između Londona i Brisela u "završnoj" fazi u govoru na svečanosti u londonskom finansijkom centru "Sitiju".

"Pregovori o našem izlasku (iz EU) su u završnoj fazi. Radimo izuzetno mnogo, celu noć da napredujemo oko preostalih problema koji su važni", rekla je britanska premijerka na godišnjem banketu u Sitiju, prema odlomcima njenog >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << govora koji je prenela njena kancelarija.

Ona je nazvala razgovore "izuzetno teškim" i upozorila da neće prihvatiti sporazum "po bilo koju cenu".

Dve strane imaju teškoće da se saglase o tome kako da sačuvaju nevidljivu granicu između britanske provincije Severne Irske i republike Irske koja je članica EU, što je glavni kamen spoticanja u pregovorima.

Glavni evropski pregovarač Mišel Barnije rekao je danas da sporazum još nije postignut i da se nastavljaju intenzivni pregovori.

Prema jednom britanskom vladinom izvoru pregovori treba da se završe do srede da bi još bilo vremena da se održi samit u novembru o konačnom sporazumu o izlasku britanije iz EU.

Vreme ističe jer EU kao i Velika Britanija treba da ratifikuju postignut sporazum u svojim parlamentima do datuma formalnog razlaza 29. marta 2019.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Mej: Pregovori o Bregzitu teški, ali su sada u finišu

Izvor: Blic, 13.Nov.2018

Britanska premijerka Tereza Mej izjavila je da su pregovori o izlasku njene zemlje iz Evropske unije, koji se vode između Londona i Brisela, "izuzetno teški", ali da su "sada u finišu". U obraćanju predstavnicima vlasti grada Londona na godišnjem banketu gradonačelnika istakla je da neće biti...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.