Tenzije između Londona i Moskve ne prestaju: Svetsko prvenstvo u Rusiji će biti kao Hitlerove Olimpijske igre 1936!

Izvor: Sportske.net, 21.Mar.2018, 18:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tenzije između Londona i Moskve ne prestaju: "Svetsko prvenstvo u Rusiji će biti kao Hitlerove Olimpijske igre 1936!"

Teške reči šefa britanske diplomatije Borisa Džonsona za govornicom Parlamenta Ujedinjenog kraljevstva.

Prema Džonsonovom mišljenju, Engleska bi trebalo da bojkotuje predstojeći Mundijal.

"Putin će ovim Svetskim prvenstvom koristi iste metode kao što je Hitler koristio organizujući Olimijske igre 1936. godine. Veliki sportski događaj će ponovo biti iskorišćen za glorifikaciju >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << lika i dela jednog diktatora.

Znam da se većina neće složiti sa mnom i da većina smatra da preterujem, ali mislim da je komparacija sasvim na mestu ako uporedimo političke okolnosti tada i sada.

Engleska ne bi trebalo da učesetvuje na tom Svetskom prvenstvu. Mi ne smemo da budemo deo Putinove predstave i ikebana u njegovoj demonstraciji sile. Rusija nije bezbedna za engleske državljane niti može da garantuje njihovu bezbednost. Ne može ni naša ambasada. Tamo se ljudska prava ne poštuju, tamo to i ne postoji."
izjavio je Boris Džonson u Parlamentu.

Inače, ovo je još jedna u nizu epizoda u najnovijoj krizi rusko-britanskih odnosa, koja je eskalirala zbog smrti špijuna Sergeja Skripalja.
Pogledaj vesti o: London,   Moskva,   Olimpijske igre

Nastavak na Sportske.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.