Singapore Airlines smijenio Qatar Airways s trona najboljeg avioprijevoznika

Izvor: SEEbiz.eu, 18.Jul.2018, 19:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Singapore Airlines smijenio Qatar Airways s trona najboljeg avioprijevoznika

LONDON - Singapore Airlines proglašen je najboljim avioprijevoznikom 2018. godine na dodjeli Skytrax World Airline nagrada, izvještava CNN.

Skytrax World Airline svojevrsni je "Oscar" u zrakoplovnoj industriji, a navedena je azijska aviokompanija doma odnijela ukupno tri nagrade – za najboljeg avioprijevoznika na svijetu, najboljeg u Aziji te za najbolja sjedala u prvom razredu zrakoplova.

Singapore Airlines dobio je najbolje ocjene poglavito zbog svojih "apartmana". >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << Naime, njihov Airbus A380 nudi individualne kabine s bračnim krevetima, ormarima, stolovima za blagovanje, televizorom i onim najvažnijim, vratima, što eliminira ono što ljude obično najviše smeta pri letenju – drugi ljudi. Osim toga, Singapore Airlines ove godine vraća svoju liniju Singapur – New York, što je inače najdulji komercijalni let dug 19 sati.

Na drugom mjestu je Qatar Airways, inače najbolja aviokompanija u 2011., 2012., 2015. i 2017. godini. Ipak, ni taj avioprijevoznik nije ostao praznih ruku, već je nagrađen za najbolju aviokompaniju na Bliskom Istoku, za najbolja sjedala u business klasi te za najbolju lounge zonu u prvom razredu.

Nagrade su dodijeljene nakon glasanja putnika, a pobjeda Singapore Airlinesa označila je povratak na scenu zrakoplovnih prijevoznika s Dalekog Istoka, koje su u posljednjih sedam godina zasjenile aviokompanije arapskih zemalja.

Ono što je zanimljivo jest da listom dominiraju azijske aviokompanije, dok se jedina europska, Lufthansa, nalazi tek na sedmom mjestu.

Deset najboljih avioprijevoznika

1. Singapore Airlines

2. Qatar Airways

3. ANA All Nippon Airways

4. Emirates

5. EVA Air

6. Cathay Pacific

7. Lufthansa

8. Hainan Airlines

9. Garuda Indonesia

10. Thai Airways
Pogledaj vesti o: London

Nastavak na SEEbiz.eu...






Povezane vesti

Singapore Airlines proglašen za najbolju aviokompaniju u 2018. godini

Izvor: Radio 021, 19.Jul.2018, 09:57

Singapore Airlines preuzeo je prvo mesto na listi najboljih svetskih aviokompanija za 2018. godinu na dodeli Skytrax World Airline, jedne od najprestižnijih nagrada u avioindustriji...Singapurska kompanija je osvojila nagradu za najboljeg avioprevoznika na svetu, kao i za najboljeg u Aziji. Takođe,...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.