Izvor: MozzartSport.com, 06.Jun.2020, 16:04

Šest godina u Čelsiju bez izlaska na Stamford Brdiž: Atalanta kupuje Pašalića za 15.000.000 evra

Odlični vezista ostaje u Bergamu

Čelsijeva politika kupovine svih mogućih talenata širom Evrope prouzrokovala je činjenicu da mnogi od tih igrača nisu ni ugledali svetlost Stamofrd Bridža, iako su godinama bili pod ugovorom sa Plavcima. Takav je slučaj i sa Mariom Pašalićem, koji je u London došao iz Hajduka na leto 2014. godine za 2.500.000 evra, ali je potom išao na pozajmice u Elče, Monako, Milan, Spartak i na kraju Atalantu. Klub iz Bergama je odlučio >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << da aktivira otkupnu klauzulu i centralnog vezistu otkupi za sumu od 15.000.000 evra.

Pašalić je više nego opravdao očekivanja tokom dvogodišnje pozajmice u Bergamu, koja je Atalantu koštala 2.500.000 evra, pa je odlučeno da se iskoristi ova mogućnost. Iako je sezona u prekidu, Pašalić je u njoj uspeo da zabeleži čak 32 nastupa, postigne sedam golova i zabeleži isto toliko asistencija.

Pašalić je u Hajduk stigao sa 11 godina i potom narednih sedam igrao za Hajduk iz Splita. Već nakon njegove prve profesionalne sezone u dresu Splićana reagovao je Čelsi i doveo ga u klub. Ipak, debi nikada nije doživeo, mada se može pohvaliti da je tokom dosadašnje karijere igrao u ozbiljnim klubovima.

Tagovi:

Tagovi:
Pogledaj vesti o: London

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

Hrvatski reprezentativac ostaje u Atalanti

Izvor: B92, 06.Jun.2020

Atalanta će otkupiti hrvatskog reprezentativca Marija Pašalića...Vezista rođen u Majncu trenutno je fudbaler Čelsija...Atalanta ga je dovela na dvogodišnju pozajmicu 2018. godine, koja će isteći krajem juna...U Bergamu su odlučili da otkupe Pašalića, koji je ove sezone postigao sedam golova...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.