Sberbank u Londonu pokrenuo arbitražu protiv Agrokora i jedanaest jamaca

Izvor: SEEbiz.eu, 30.Avg.2017, 08:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sberbank u Londonu pokrenuo arbitražu protiv Agrokora i jedanaest jamaca

MOSKVA - Ruski Sberbank pokrenuo je arbitražni postupak protiv hrvatskog prehrambenog i maloprodajnog koncerna Agrokor i jedanaest jamaca pred Londonskim sudom za međunarodnu arbitražu o kreditima u iznosu od 450 milijuna eura (531 milijun eura), koju je banka pozajmila Agrokoru.

Sberbank tvrdi da bi Agrokor trebao otplatiti zajmove kao rezultat postupka izvanredne uprave koji je trenutno u toku u koncernu, >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << priopćio je Ledo.

Paralelno s procesom arbitraže, povjerenik Agrokora, Ante Ramljak, podnio je zahtjev engleskom sudu da se vanredni administrativni postupci prepoznaju u Engleskoj i Walesu.

Strane u arbitraži su pristale na mirovanje arbitražnog postupka sve dok se Ramljakov zahtjev ne riješi, a što se očekuje najranije u studenome 2017. godine.

Kompanija je također izvijestila da je Sberbank pokrenula postupak protiv nje pred beogradskim trgovačkim sudom. Ledo je objasnio da je dobio odluku o privremenoj sudskoj zabrani, kojom je zabranjeno raspolaganje i opterećenje 100% udjela u Frikomu, koji služi kao kolateral na dug od 100 milijuna eura Sberbanci, što je proizašlo iz vremena kada je Ledo služio kao jamac za kredite davane Agrokoru. Ledo se sprema žaliti na odluku beogradskog suda, navodi se.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na SEEbiz.eu...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.