Izvor: MozzartSport.com, 27.Apr.2021, 11:37

Roteram se nada Brentfordovom manjku ambicija

Londonski tim je već obezbedio mesto u plej-ofu, ali i pored toga ima motiv; Mlinari bez prvog golmana i trećeg najefikasnijeg igrača tima (20.00)

Finiš sezone u Čempionšipu biće poprilično neuzbudljiv, nekarakteristično za najkvalitetniju drugu ligu na svetu. Dva kola pre kraja praktično je sve rešeno, barem u vrhu. Norič i Votford će direktno u Premijer ligu, a poznata su i četiri učesnika plej-ofa, koji >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << će se boriti za poslednje mesto među ostrvskom elitom. Jedina enigma trenutno je – ko će u Ligu 1?

Gotovo izvesno je da će natrag u treći rang Vikomb, na dve utakmice do kraja od bezbedne zone je udaljen šest bodova, pa i Šefild Venzdej sa četiri boda manje od prvog iznad crte, Derbi Kauntija. Jedini koji opstanku može da se nada je – Roteram. Mlinari iz Južnog Jorkšira bodovno su poravnati sa Šefildom, ali imaju i dve utakmice manje, što znači i duplo više prilika za spas. Prva u nizu čeka ih u Londonu, u zaostalom meču 35. kola protiv Brentforda (20.00).

Ali da bi se uopšte nadao opstanku Roteram će morati da krene da pobeđuje, ili za početak, kad je rival najkvalitetniji među preostalima (Kardif, Luton, Blekburn) da osvoji makar bod. Na prethodne četiri utakmice ni toliko, mada je svaki poraz pretrpeo sa minimalnom razlikom. Efikasnost je postala gorući problem, na šest od prethodnih osam mečeva, Roteram nije uspeo da zatrese mrežu rivala, jer najefikasniji igrači tima Fredi Ladapo (devet golova) i Majkl Smit (deset golova) naprasno su stali (na prethodnih osam utakmica zbirno tri gola).

20.00: (1,67) Brentford (3,80) Roteram (5,50)

Dodatni problem za šefa struke Roterama Pola Vorna je izostanak trećeg najefikasnijeg fudbalera tima, veziste Meta Kruksa, koji je i pored defanzivnijih zadataka uspeo da postigne šest pogodaka i upiše dve asistencije, ali ga zbog suspenzije neće biti u timu. Ozbiljan udarac predstavlja i odsustvo prvog golmana Viktora Johansona, koji se povredio u prošlom kolu, kao i centralnog beka Klarka Robertsona.

Trener Brentforda Tomas Frenk ne može da računa već duže odsutne Džoša Dasilvu, Henrika Dalsgarda, Rika Henrija i Šona Baptistu, dok im se u prethodnom kolu pridružio Rontus Janson, zaradivši crveni karton.

Brentford nemaju imperativ pobede, obezbedile su plasman u plej-of, ali će gledati da završe na trećem mestu, koje bi im u polufinalu doigravanja donelo revanš kod kuće. Bez poraza su na prethodnih devet utakmica, doduše šest su odigrali nerešeno, a gol nisu primili na četiri od poslednjih pet mečeva. Pride su dobili i svaki od prethodna četiri međusobna okršaja sa

ČEMPIONŠIP - 35. KOLO, ZAOSTALI MEČ

Utorak

20.00: (1,67) Brentford (3,80) Roteram (5,50)

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.