Retka Mocartova partitura slučajno nađena u jednoj zbirci

Izvor: TvojPortal.com, 10.Jun.2011, 12:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Retka Mocartova partitura slučajno nađena u jednoj zbirci

10.06.2011  Izvor: www.bizlife.rs
London - Veoma redak primerak jedne Mocartove partiture, objavljen 1765.godine, kada je taj kompozitor imao osam godina, nađen je u zbirci partitura poklonjenoj britanskoj dobrotvornoj organizaciji Oksfam.


Volonterka Oksfama u Redingu, zapadno od Londona, pronašla je partituru od koje u svetu postoji još samo >> Pročitaj celu vest na sajtu TvojPortal.com << jedan primerak. Radi se o šest kratkih sonata za klavir i violinu koje je Mocart posvetio britanskoj kraljici Šarloti.
Zbirku je poklonila neimenovana žena koja je, čim je shvatila da je greškom dala i vrednu partituru, telefonirala Oksfamu, preneo je u sredu Bi-Bi-Si. Zbirka je trebalo u sredu da bude prodata na aukciji kod Sotbija, ali je retka partitura povučena iz prodaje.
*izvor: www.beta.rs

kulturamocartpartitura

Nastavak na TvojPortal.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TvojPortal.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TvojPortal.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.