Izvor: MozzartSport.com, 22.Jan.2021, 12:12

Real nudio dve opcije, Arsenal samo jednu i pobedio: Martin Edegard na putu za London

Menadžeri promenili kurs i vode Norvežanina u Premijer ligu

Otišao je Luka Jović u Frankfurt, na pozajmicu će, igleda, i Martin Edegard. Na dobrom je putu Real Madrid da reši status još jednog fudbalera skromne minutaže u dosadašnjem toku sezone. Samo što Norvežanih neće završiti u San Sebastijanu, kako je hteo, već u – Arsenalu.

Informacije iz Španije i Engleske upućuju na zaključak da je 22-godišnji kreativni vezista na korak do selidbe >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << u London. Privremene, jer bi ga Tobdžije dobile do leta u vidu besplatne pozajmice, bez prava da uopšte pregovaraju o otkupu ugovora.

Upravo je želja da po svaku scenu angažuju plejmejkera prevagnula u odnosu na predloge čelnika Sosijedada. Klub sa Anoete želeo najpre je želeo da u ugovor o pozajmici ubaci otkupnu klauzulu kako bi mogao da ga trajno dovede, potom je predočio nameru da pozajmicu produži i na takmičarsku 2021/22, međutim, ništa od toga se nije dopalo Florentinu Perezu, zbog čega je povratka u Baskiju otpao.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Doduše, As navodi da su ključnu ulogu u odabiru narednog Edegardovog kluba imali njegovi menadžeri. Ne navodi se koliko ih je, ali u San Sebastijanu smatraju da su agenti „izbušili“ još jedan Martinov mandat na Anoeti (prošle sezone dao sedam i namestio devet golova) u želji da ga odvedu u Premijer ligu. S njihove tačke gledišta, veće su šanse da ga na Emiratima primeti neki engleski klub, možda i kupi u budućnosti, a kako Ostrvljani plaćaju više od Španaca razumljiv je plan da i ljudi koji brinu o karijeri 22-godišnjeg fudbalera profitiraju.

Mogao bi, za početak, da profitira Arsenal, kome nedostaje organizator igre. Edegard se čini kao vrlo dobro rešenje za stil kakav neguje Mikel Areteta, a jedan od nagoveštaja da je posao pred realizacijom jesu dobri poslovni odnosi Tobdžija i Reala oličeni u pozajmici Danija Sebaljosa, s tim što je boravak 24-godišnjeg veziste u Londonu letos produžen na još godinu dana. Edegard bi morao da se vrati u junu, da pokuša da ubedi Zinedina Zidana – ili nekog drugago trenera, zavisno od raspleta sezone – kako je kadar za kraljevski klub, posle razočaravajućeg tretmana i samo 367 minuta od septembra do danas.

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.