Propala akcija napada na Hitrou dronovima VIDEO

Izvor: B92, 13.Sep.2019, 10:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Propala akcija "napada" na Hitrou dronovima VIDEO

London -- Aktivisti za klimatske promene koji su planirali da poremete rad londonskog aerodroma Hitrou dronovima ostali su razočarani jer uređaji nisu uspeli da polete.

Grupa Hitrou Pauza ima za cilj da prizemlji letove uz pomoć ilegalnih bespilotnih letelica unutar pet kilometara od aerodroma, kako bi izvršila pritisak na vladu da preduzme oštrije korake za smanjenje emisije ugljenika.

Ali aerodrom je rekao da pokušaj akcije nije uticao na letove, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << prenosi Rojters.

"Saobraćaj nije poremećen. Piste i putevi funkcionišu", rekla je portparolka aerodroma Hitrou. Policija je u petak uhapsila dva muškarca na aerodromu zbog sumnje da su planirali da počine javnu smetnju u funkcionisanju aerodroma, a pet drugih osoba uhapšeno je u četvrtak po istim osnovama.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.