Priča veka, Romanu Čelsi tek treći izbor, za jedne ga prevarili bankari, drugi imaju susedstvo gore od Sibira!

Izvor: Sportske.net, 07.Jan.2019, 19:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Priča veka, Romanu Čelsi tek treći izbor, za jedne ga prevarili "bankari", drugi imaju susedstvo "gore od Sibira"!

Rus je došao u London sa namerom da kupi klub. Čelsi baš izvukao bingo u ovom veku...

Neverovatna priča pojavila se u knjizi o Romanu Abramoviču, Rus naime uopšte nije želeo da kupi Čelsi.

Prvo su ga prevarili švajcarski bankari koji su bili ovlašćeni da ispitaju tržište i koji su mu saopštili da je Arsenal nemoguća misija, pa nije ni poslao ponudu.

Autorima knjige tadašnji predsednik >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << Arsenala, Dejvid Din je rekao da su "Guneri" te 2003. bili na prodaju i da bi ponuda ruskog oligarha bila prihvaćena.

Naravno, to je bilo više novca nego što je vredeo Čelsi, ali Rusu novac nije bio problem. Naravno, istorija bi drugačije tekla, 15 godina kasnije, Čelsi je u svakom smislu ispred Arsenala.

Kada već nije mogao da kupi Arsenal, Abramovič se okrenuo najvećem rivalu Totenhemu. Ali, dok se vozio kroz severni London i prolazio ka stadionu, primetio je da su putevi i susedstvo gori nego u Omsku, u Sibiru.

Ostao je na kraju Čelsi, kao treći klub iz Londona, u to vreme ipak manji od Totenhema i naravno od Arsenala, pa je Roman platio 180 miliona dolara i od Kena Bejtsa kupio "Penzionere".

Za 15 godina, doveo ih je ne samo do četiri engleske titule već i evropske krune i u svakom smislu danas je Čelsi vredniji i od Arsenala i Totenhema.

Nastavak na Sportske.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.