Pokušao da ubije Terezu Mej: Osuđen na najmanje 30 godina zatvora (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 31.Avg.2018, 19:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pokušao da ubije Terezu Mej: Osuđen na najmanje 30 godina zatvora (FOTO)

Uhapšen u novembru

Pristalica "Islamske države" Naimur Zakarijah Rahman, koji je pokušao da izvrši atentat na britanskog premijera Terezu Mej, osuđen je na najmanje 30 godina zatvora.

On je prošlog meseca proglašen krivim zbog plana da aktivira eksploziv na ulazu u službene prostorije britanskog premijera u Londonu, a zatim da vatrenim ili hladnim oružjem napadne Mejovu kada se ona pojavi.

Rahman je uhapšen u novembru, nakon što je u Londonu >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << preuzeo ruksak, misleći da se u njemu nalazi eksploziv koji mu je poslao član "Islamske države", ne sluteći da je o tome razgovarao sa prerušenim policajcem.

Birmingham terrorist who plotted Theresa May assassination Naa'imur Zakariyah Rahman set to be sentenced https://t.co/yUaT53v4lu

— James Rodger (@jamesdrodger) August 31, 2018

Sudija Čarls Hadon-Kejv osudio je Rahmana na 30 godina zatvora, bez mogućnosti ranijeg izlaska, javio je AP.

On je rekao da je Rahman "veoma opasan i da je teško predvideti da li će ikada biti deradikalizovan".

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.