Izvor: Beta, 21.Avg.2018, 13:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Piter Džekson napravio dokumentarac o Prvom svetskom ratu

Novi film režisera Pitera Džeksona, dokumentarac u kojem su stari snimci iz Prvog svetskog rata obojeni, biće premijerno prikazan na Londonskom filmskom festivalu u oktobru.Festival je saopštio danas da će "They Shall Not Grow Old" biti prikazan u Londonu i širom Velike Britanije 16. oktobra, manje od meseca dana uoči 100-godišnjice  završetka Prvog svetskog rata 11. novembra 1918.Oskarom nagradjeni režiser "Gospodara prstenova" restaurirao je filmove iz Imperijalnog ratnog muzeja koristeći naprednu digitalnu tehnologiju i ručno bojenje, i spojio ih s audio snimcima sećenja veterana.Džekson je rekao da je "želeo da se probije kroz maglu vremena i izvuče te ljude u moderan svet, tako da opet mogu dobiti humanost".

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Piter Džekson napravio dokumentarac o Prvom svetskom ratu

Izvor: Radio 021, 21.Avg.2018

Novi film režisera Pitera Džeksona, dokumentarac u kojem su stari snimci iz Prvog svetskog rata obojeni, biće premijerno prikazan na Londonskom filmskom festivalu u oktobru...Festival je saopštio danas da će "They Shall Not Grow Old" biti prikazan u Londonu i širom Velike Britanije 16. oktobra,...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.