Parlamentarci sa britanskim kolegama o evropskim integracijama

Izvor: Blic, 05.Mar.2012, 12:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Parlamentarci sa britanskim kolegama o evropskim integracijama

Delegacija Skupštine Srbije, boraviće od danas do 8. marta u Velikoj Britaniji gde će sa britanskim parlamentarcima razgovarati o evropskim integracijama Srbije, kao i unapređenju saradnje dve zemlje.

Poslanici Srbije će, kako se navodi u saopštenju Informativne službe parlamenta, prilikom posete Londonu biti u prilici da iznesu svoje stavove i da razmene mišljenje i sa zvaničnicima britanskog Ministarstva spoljnih poslova.

Tema razgovora sa britanskim >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << parlamentarcima, pored kanditature Srbije u EU, biće unapredjenje bilateralne i parlamentarne saradnje dve države i svetska ekonomska kriza.

Parlamentarci iz Srbije će sa britanskim kolegama razgovarati i o saradnji u Interparlamentarnoj uniji i drugim medjunarodnim organizacijama.

Delegaciju Skupštine Srbije, u kojoj će biti Jelena Trivan, Željko Tomić i Vesna Pešić, predvodiće Nada Kolundžija.

Tokom posete, članovi delegacije sastaće se sa potpredsednicima oba doma Parlamenta, članovima Odbora za spoljne poslove, Pododbora za spoljne poslove, odbrane i politiku razvoja Evropske unije Odbora za pitanja EU.

Razgovaraće i sa članovima Svestranačke grupe prijateljstva sa Srbijom i Britanske grupe u Interparlamentarnoj uniji, a prisustvovaće delu sednice Donjeg doma britanskog Parlamenta i sednici Odbora za javne finansije.

U pitanju je uzvratna poseta, s obzirom da je delegacija britanskog Parlamenta posetila Srbiju od 18. do 20. februara 2009. godine, dodaje se u saopštenju Informative službe parlamenta.
Pogledaj vesti o: London

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Parlamentarci sa britanskim kolegama o evropskim integracijama

Izvor: Studio B, 05.Mar.2012

Delegacija Skupštine Srbije, boraviće od danas do 8. marta u Velikoj Britaniji gde će sa britanskim parlamentarcima razgovarati o evropskim integracijama Srbije, kao i unapređenju saradnje dve zemlje...Poslanici Srbije će, kako se navodi u saopštenju Informativne službe parlamenta, prilikom posete...

Nastavak na Studio B...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.