PONOVO KENIJA! Posle 16 godina oboren ženski svetski rekord u maratonu

Izvor: 011vodič.com, 13.Okt.2019, 19:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PONOVO KENIJA! Posle 16 godina oboren ženski svetski rekord u maratonu

Samo dan posle istorijskog poduhvata Elijuda Kipčogea, Kenija se ponovo upisala u atletske istorijske knjige. Na čuvenom maratonu u Čikagu, Brigid Kosgei (25) je oborila 14 godina star svetski rekord u maratonu! Kenijka je 42 kilometra i 195 metara pretrčala u vremenu 2:14.04 i za minut i 21 sekundu nadmašila dosadašnji najbolji rezultat svih vremena koji je Britanka Pola Redklif postavila u Londonu 2003.
Naša kladionica >> Pročitaj celu vest na sajtu 011vodič.com << nudi kvotu 2.60 za pobedu Austrije na gostovanju Sloveniji.
Kosgei je još jednom potvrdila da je Kenija apsolutna velesila u najdužoj atletskoj disciplini. Trčala je sjajno po vremenu koje odgovara maratoncima. U Čikagu je bilo sunčano, ali i prilično hladno, pa su takvi uslovi dodatno omogućili da svetski rekord bude oboren.
Podsetimo, Elijud Kipčoge je u subotu u Beču postao prvi čovek koji je maraton istrčao za manje od dva sata. Njegov rezultat ipak ne može da bude priznat kao rekord, jer trka nije bila otvorenog tipa, a Kenijac je pritom imao i pomoć čak 41 “zeca”, trkača koji su diktirali tempo.


The post PONOVO KENIJA! Posle 16 godina oboren ženski svetski rekord u maratonu appeared first on 011vodic.com.

Nastavak na 011vodič.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 011vodič.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 011vodič.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.