Izvor: MozzartSport.com, 11.Apr.2021, 17:14

Novi šou Lingard(inj)a, Vest Hem opet od gotovog posla do drame (VIDEO)

Čekićari greškama dozvolili Lesteru da se vrati od 3:0 do 3:2 i zakomplikovali sebi finiš utakmice

Od dva gola na debiju za Vest Hem koji su bili doživljeni kao iznenađenje, rešetanje protivničkih mreža postalo je praksa Džesiju Lingardu. Zrači samopouzdanjem kao nikada pre, postiže golove u serijama, donosi bodove Čekićarima koji su kada je on pogađao osvojili 16 od 18. Uz novo briljantno golgetersko izdanje momka kojem je zbog igara poslednja tri meseca na >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << ime nadenut sufiks "injo" (aluzija na brazilske majstore fudbala), londonski klub stigao do celog plena protiv trećeplasiranog Lestera - 3:2. Doduše, ponovo je od gotovg posla, uveo meč u nepotrebnu dramu.

Međutim, kao i prošle nedelje kada je Vulverhemptonu dozvolio da se od 3:0 vrati na 3:2, Vest Hem je pokazao dva lica ili možda bolje reći sklonost ka prevrevenom slavlju i dovođenje u pitanje već viđene pobede. I danas nisu u potpunosti kažnjeni, ali takav model ponašanja na travantoj podlozi moraju da zaborave do kraja prvenstva, ako žele u evropsku elitu.

Pola sata igre bilo je potrebno Lingardu za novu demonstraciju enormnog samopouzdanja koje ga krasi. Prošle nedelje, protiv Vulvsa pretrčao je 60 metara pre egzekucije, danas je hvatao volej sa ivice šesnaesterca. Nije lopta otišla u rašlje, niti je pocepala mrežu, ali je bila savršeno precizna tako da je Kasper Šmajhel ostao ukopan u mestu. U smiraj prvog poluvremena, isti taj Šmajhel se poprilično obrukao kada je u nameri da glumi Manuela Nojera omogućio Bouvenu da otvori Lingardu prazan gol. Vođstvu 2:0 prethodila je idealna duga lopta Ise Diopa.

Izjedančio je pozajmljeni fudbaler Mančester Junajteda lični golgeterski rekord u Premijer ligi, postavljen u sezoni 2017/18 sa takođe osam pogodaka. Koliko je dominantan otkada je došao pod skute Dejvida Mojesa pokazuje i detalj da mu je za ovaj potvig svojevremeno bilo potrebno 33 utakmice, a u dresu Vest Hema svega devet.

Tačka na i stavljena je u uvodnim minutima drugog dela. Ukradena lopta u protivničkoj trećini i mat u tri poteza. Lingard, Jarmolenko, Bouven - 3:0. Progledao je Lester posle greške Masuakua i izuzetne završnice Kelečija Ihenača, još jednog momka koji poslednjih nedelja igra kao u transu. Mali jubilej, 50. start u Premijer ligi, Nigerijac je upečatljivijim učinio u prvom minutu nadoknade, kada je drugim golom kaznio smušenu reakciju odbrane Čekićara.

Bio je to njegov šest pogodak na minulih pet utakmica. Prethodno mu je za isti broj pogodaka bilo neohodno čak 57 mečeva! Stegle su Lisice u poslednjih par minuta, Fofana glavom pokušao nekoliko desetina sekundi pre kraja, ali nije bilo potrebe da Fabijanski interveniše.

Nije mogao Džejmi Vardi ni ovoga puta bez pomoći povređenih Džejmsa Medisona, ni Harvija Barnasa, dok se ekipa Dejvida Mojesa mnogo bolje snašla i nadomestila izostanke Majkla Antonija i Deklana Rajsa. Nije popustila pod pritiskom Čelsijevog jučerašnjeg povratka na četvrtu poziciju, već je nonšalantno sebe vratila, a Plavce istisnula iz zone Lige šampiona.

PREMIJER LIGA - 31. KOLO

Petak

Fulam - Vulverhempton 0:1 (0:0)

/Traore 90+3/

Subota

Mančester Siti - Lids 2:1 (0:1)

/Tores 81 - Dalas 42 i 90/

Liverpul - Aston Vila 2:1 (0:1)

/Salah 57, Aleksander-Arnold 90+1 - Votkins 43/

Kristal Palas - Čelsi 1:4 (0:3)

/Benteke 63 - Haverc 8, Pulišić 10, 78, Zuma 30/

Nedelja

Barnli - Njukasl

Vest Hem - Lester

17.30: (2,75) Totenhem (3,25) Mančester Junajted (2,60)

20.00: (6,75) Šefild Junajted (3,90) Arsenal (1,55)

Ponedeljak

19.00: (3,10) VBA (3,25) Sautempton (2,35)

21.15: (2,45) Brajton (3,10) Everton (3,10)

***kvote su podložne promenama

Tagovi:
Pogledaj vesti o: London

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.