Nova metoda londonske policije nije ni malo nežna VIDEO

Izvor: B92, 26.Nov.2018, 00:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nova metoda londonske policije nije ni malo "nežna" VIDEO

Londonska policija ima novu taktiku za borbu sa kriminalcima, koja nije ni malo "naivna".

Budući da su različita krivična dela, u kojima kriminalci koriste motocikle, sve češća, posebno obučeni vozači hvataju kriminalce na motociklima jureći automobilima.

Kada ih stignu i približe im se, policajci udaraju motocikle kako one koji se na njima nalaze oborili na zemlju. Snimci sa kamera za nadzor pokazuju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kao ova "specijalna" taktika izgleda.

Policija tvrdi da je to jedino rešenje, pošto su lopovi na motociklima postali veoma opasni za bicikliste i pešake na ulicama.

"Oni misle da ćemo zaustaviti poteru ako skinu kacige. Ponekad, možda, i hoćemo, ali se ipak ovom taktikom služimo i pri hvatanju vozača bez kaciga ", izjavio je poručnik Toni Mekgovern iz londonske policije.

Odluka da se počne sa primenom ovakve metode doneta je nakon što su, nedavno, pljačkaši na motociklima u samo jednom satu opljačkali čak 30 žrtava.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.