Netanijahu: Nije vreme za pregovore s Iranom, vreme za povećanje pritiska

Izvor: Vostok.rs, 07.Sep.2019, 11:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Netanijahu: Nije vreme za pregovore s Iranom, vreme za povećanje pritiska

Premijer Izraela Benjamin Netanijahu pozvao je da se poveća pritisak na Teheran zbog izjave predsednika Irana Hasana Rohanija o Nuklearnom sporazumu.
„Jutros smo informisani o još jednom narušavanju i o još većem zanemarivanju od strane Irana, ovog puta u njegovoj želji da dobije nuklearno oružje. To odgovara agresivnim potezima Irana protiv međunarodne plovidbe i protiv zemalja u regionu, a odgovara i njegovim naporima da pokrene napade na državu Izrael, ti napori ne prestaju“, rekao je Netanijahu pred odlazak u London. „Sada nije vreme za pregovore sa Iranom. Sada je vreme za povećanje pritiska na Iran“, naglasio je on. Šef izraelske Vlade takođe je rekao da će o ovom pitanju razgovarati u Londonu sa britanskim premijerom Borisom Džonsonom i sa šefom Pentagona Markom Esperom. Ranije je predsednik Irana Hasan Rohani izjavio da Teheran, u okviru treće faze smanjenja nuklearnih obaveza, odbija da ispuni odredbe Nuklearnog sporazuma. Iran će od petka početi sa realizacijom treće faze smanjenja nuklearnih obaveza.

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.