Neredi u Londonu u blizini rezidencije britanskog premijera

Izvor: RTS, 06.Jun.2020, 19:36

Neredi u Londonu u blizini rezidencije britanskog premijera

Policija i demonstranti sukobili su se večeras u centru Londona nakon protesta protiv rasizma koji je održan u tom gradu. Do sukoba je došlo u centru Londona u blizini rezidencije britanskog premijera.
Oko 19 sati došlo je do veoma ozbiljna eskalacija nereda u Vajtholu u blizini Dauning strita 10 gde je smeštena rezidencija britanskog >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << premijera u Londonu.

Policija je poslala jedinice za razbijanje demonstracija koje su postavile kordon.
Demonstranti gađaju policiju flašama i kamenicama a jedan policajac pao je sa konja kada je udario u semafor, javio je Skaj njuz.
Policija koja obezbeđuje kapiju ispred Dauning strita 10 takođe je uzela štitnike i drugu opremu za razbijanje demonstracija.
Neredima je prethodio masovan protest koji je počeo ispred zgrade britanskog parlamenta da bi kolona otišla do ambasade SAD u Londonu i na taj način demonstranti izrazili protest protiv rasizma i policijske brutalnosti koja je uzrokovala smrt Džordža Flojda.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Policajaca oborili sa konja, protesti se otrgli kontroli VIDEO/FOTO

Izvor: B92, 06.Jun.2020

London -- Policija i demonstranti sukobili su se večeras u blizini rezidencije britanskog premijera u Londonu tokom protesta zbog smrti Afroamerikanca Džordža Flojda...Na društvenim mrežama objavljen je snimak na kojem se vidi kako je jedan od policajaca iz konjičke jedinice, kako se čini, oboren...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.