NISU ZNALI NIŠTA O TOME Tomašević: Britanci zgorženi zločinima ustaša

Izvor: Blic, 18.Nov.2017, 20:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NISU ZNALI NIŠTA O TOME Tomašević: Britanci zgorženi zločinima ustaša

Parlamentarci, diplomate iz različitih zemalja sveta i profesori najprestižnijih univerziteta u Londonu bili su šokirani kada su na predavanju o genocidu nad Srbima, Jevrejima i Romima tokom Drugog svetskog rata u Nezavisnoj Državi Hrvatskoj (NDH) čuli za zverstva koja je počinio ustaški režim.

- Predavanje je održano radi podizanja svesti o ustaškim zločinima koji su se desili u Nezavisnoj Državi Hrvatskoj - rekla je Dragana Tomašević, direktor Memorijalne >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << fondacije "Jasenovac i Holokaust" iz Londona, koja je organizator predavanja u Parlamentu Ujedinjenog Kraljevstva o genocidu nad Srbima, Jevrejima i Romima tokom Drugog svetskog rata u NDH.

Ona je navela da ima dosta ljudi koji nikad nisu čuli za ustaške zločine tokom Drugog svetskog rata.

- Svi znaju za Nemačku kao velikog zločestog igrača tokom Drugog svetskog rata, ali niko ne zna za Nezavisnu Državu Hrvatsku. Uporedo sa mojim govorom išla je i prezentacija, pa su slike koje su prikazivane za njih bile šokantne - rekla je Tomaševićeva za "Sputnjik".
Pogledaj vesti o: London

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.