NAUČNICI OTRKILI ŠOKANTNU DOSLEDNOST: Sve žrtve korone imaju JEDNU DIJAGNOZU pre nego što preminu

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Jul.2020, 21:05

NAUČNICI OTRKILI ŠOKANTNU DOSLEDNOST: Sve žrtve korone imaju JEDNU DIJAGNOZU pre nego što preminu

Vodeći naučnik tvrdi da svaki pacijent zaražen Kovidom-19, koji je preminuo od posledica infekcije, pokazuje znake zgrušavanja krvi.

Profesor Grejem Kuk, specijalista za zarazne bolesti na Imperial koledžu u Londonu analizirao je obdukcione nalaze pacijenata koji su preminuli zbog korona virusa. Rezultati su "vrlo jasno" pokazali da su sve žrtve imale neki oblik tromboze, što je medicinski izraz za stvaranje ugrušaka u krvi.

To možda nije bio direktni >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << uzrok svake smrti, piše "Dejli Mejl", ali nalazi koji tek treba da budu objavljeni, podržavaju teoriju da Kovid-19 izaziva kardiovaskularne tegobe.

Uprkos tome što se korona virus pretežno smatra respiratornom bolešću koja napada pluća, ova infekcija u težim slučajevima može da ošteti i druge organe. Krvni ugrušci pojavili su se kao jedna od mnogih iznenađujućih komplikacija.

- Napravili smo veliki broj obudkcija i očigledno je da je svaki preminuli pacijent imao dokaz o tome da je imao trombozu. Videli smo pacijente sa koronarnom trombozom (krvni ugrušak u srčanom sudu) i vaskularnom trombozom (krvni ugrušak u veni). Dakle, čini se da je to važan deo bolesti i to u smislu da aktivira sistem koagulacije - rekao je profesor Kuk.

Zgrušavanje krvi je proces uključuje niz faza, od kojih je prvi poznat kao aktivacija trombocita, koja se dešava kada oni promene oblik iz ravnog diska u kuglu i skupe se tako da formiraju čep.

- Važno je napomenuti da je Kovid-19 multisistemska baolest. Mislim da je jedna karakteristika koja ga izdvaja od ostalih teških virusnih bolesti to hiperkoagubilno stanje koje izgleda kao da je povezano sa kasnijim dijagnozima - dodao je ovaj lekatr.

Hiperkoagubilno stanje nastaje kada se krv zgrušava više nego što je potrebno, i može biti deo poremećaja krvi ili isprovociran lekovima, rakom, srčanim udarima ili HIV-om. Opasno je er može da dovede do stvaranja krvnih ugrušaka u venama koji mogu da putuju krvotokom i uzrokuju vensku trombozu. Takođe može da izazove plućnu emobliju - krvni ugrušak u plućima, i poveća rizik od moždanog ili srčanog udara, jakih bolova u nogama, otežanog hodanja...

Britanski lekari kažu da su primetili veliki broj pacijenata zaraženih korona virusom koji imaju problema sa zgrušavanjem krvi, a profesor Rupen Arija sa King's koledža u Londonu kaže da je u maju čak 30 posto pacijenta imalo krvne ugruške.

- Mislim da je postalo očigledno da je tromboza glavni problem - rekao je on za BBC.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

ŠOKANTNI REZULTATI OBDUKCIONIH NALAZA ŽRTAVA KOVIDA: Evo šta je otkriveno U KRVI pacijenata preminulih od koronavirusa!

Izvor: Kurir, 15.Jul.2020

Analize obdukcionih nalaza pacijenata koji su preminuli od koronavirusa. koju je uradio profesor Grejem Kuk, specijalista za zarazne bolesti na Imperial koledžu u Londonu jasno su pokazale da su sve žrtve imale zgrušavanje krvi , odnosno neki oblik tromboze.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.