Izvor: MozzartSport.com, 29.Nov.2020, 08:25

NAJAVA DANA (nedelja, 29. novembar): Čekaju nas derbiji u Londonu i Istanbulu, Partizan na ukletom terenu, Zvezda se zagreva za Hof

Pogledajte šta nas danas čeka od sportskih događaja

SAUTEMPTON – MANČESTER JUNAJTED, 15.00

(Engleska, Premijer Liga)

Sautempton još od 20. septembra i 2:5 s Totenhemom kod kuće ne zna za poraz. Na dvomesečnom uspešnom maršu Sveci su pobedili Barnli (1:0), Vest Brom (2:0), Everton (2:0), Aston Vilu (4:0) Njukasl (2:0), dok su igrali nerešeno sa Čelsijem (3:3) i Vulverhemptonom (1:1) na strani u poslednjem kolu.Niz Junajteda nije toliko >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << veliki, ali jeste veliko ime kluba koji posle pobeda u Liverpulu nad Evertonom (3:1) i Vest Bromvčom (1:0) kod kuće u prethonom kolu želi još jedan trijumf koji bi ga vratio u borbu za Evropu.

ČELSI – TOTENHEM, 17.30

(Engleska, Premijer Liga)

Jednoj od mnogobrojnih bitki za fudbalsku prevlast u Londonu, između Totenhema i Čelsija, dodatnu draž daju činjenice da obe ekipe napadaju sam vrh Premijer lige, uz samo po jedan poraz u prethodnih devet kola. Domaćin u meč ulazi posle pobede na gostovanju Njukaslu (2:0). Ekipa Žozea Murinja koji vrlo dobro poznaje svaki centimetar Stamford bridža, nije izgubila nijedan bod na četiri izleta van svog stadiona ove sezone, a u komšiluk stiže posle trijumfa od 2:0 nad Mančester sitijem.

BARSELONA – OSASUNA, 14.00

(Fudbal, Španija 1)

Za razliku od Evrope gde samouvreno gazi ka nokaut fazi Lige šampiona, Barselona nikako da ustali pobednički korak u domaćem šampionatu. Poslednje posrtanje bilo je u Madridu protiv Atletika proteklog vikenda (0:1), zbog čega je u ovaj vikend zakoračila s 13. pozicije tik uz sadanašneg rivala, ali ne zahvljujući negovom umeću. Osasuna koja je prošlo kolo igrala nerešeno sa Ueskom (1:1), poslednji put e slavila na Kamp nou pre jeden decenije.

REAL SOSIJEDAD – VILJAREAL, 21.00

(Fudbal, Španija 1)

Malo ko je pre početak šampionata očekivao da će derbi 11. kola biti između Real Sosijedada i Viljareala, koji su samo po jednom poraženi. Baskijci koji su nanizali sedam pobeda, od kojih je poslednja na gostovanju Kadizu (1:0) ne žele da stanu, dok Viljareal u jedan od najlpših gradova u Španiji stiže posle 1:1 sa madridskim Realom.

MAJNC – HOFENHAJM, 18.00

(Fudbal, Nemačka 1)

Trijumfom od 3:1 na gostovanju Frajburgu Majnc se prošle nedelje pobega sa dna Bundeslige, pa protiv Hofenhajma želji još više da se udalji iz opasne zone.Na drugoj strani, gosti su se raspucali u duelu sa Štutgartom (3:3), ali zbog obaveza u Ligi Evrope u kojoj je besprekorna, nikako da skupi snagu za kvalitetnija izdanja u nacionalnom šampionatu.

MILAN – FJORENTINA, 15.00

(Fudbal, Italija 1)

Milen, lider serije A, koja je u prošlom kolu slavila u Napulju (3:1) ne zna za poraz u prethodnih osam mečeva. Na drugoj strani, Fjorentina već dugo nije osetila slast pobede, kojoj nije bila blizu prošlog vikenda. Izgubila je kod kuće od Beventa, još jednog tima koji je u blizini opasne zone. Liči na keca, ali...

NAPOLI – ROMA, 20.45

(Fudbal, Italija1)

Nisu zacelile rane Napolija posle smrti Dijega Maradone. Teško da će ikada i zaceliti. Ali, Napolitanci moraju dalje. A ispred je derbi sa Romom koja u grad podno Vezuva stiže s nizom od tri pobede od kojih je poslednja nad Parmom (3:0). Napulj je pak izgubio u Milanu (3:1), ali se u međuvremenu protiv Rijeke u Liga Evropi (3:0), vratio na pobednički kolosek.

TSC – PARTIZAN, 17.00

(Fudbal, Srbija 1)

Partizan u Superligi još ne zna za superligašku pobedu nad TSC, ali ni za poraz. Oba prošlogodišna meča završena su identičnim rezultataom - 1:1. Da Bačkopalančani nisu u istoj formi kao prošle sezone kada su se probili do evropskog predvorja potvrđuje i poraz od 2:1 u Kruševcu, šesti u ovoj sezoni, dok je Partizan trijumfom od 1:0 nad Metelcem u Kupu nastavio uspešan niz.

CRVENA ZVEZDA – RAD, 19.00

(Fudbal, Srbija 1)

Pošto je slavila u Novom Sad, nad Vojvodinom (2:0), Crvena zvezda je pobedom u Gentu (2:0) overila plasman u sledeću fazu Lige Evrope. Sada je na redu utvrđivanje liderske pozicije u Superligi Srbije. Bar na papiru, u nedelju je čeka lak posao. U goste dolazi Rad koji je trijumfom u Bačkoj naporavio korak ka izlasku iz opasne zone.

 FENERBAHČE – BEŠIKTAŠ, 17.00

(Fudbal, Turska 1)

U jedan od najvećih derbija turskog šampionata Fenerbahče ulazi posle ubedljivog trijumfa na gostovanju Genčlerbirligiju (1:5), ali i pošto je deklasirao Sivas u nacionalnom kupu (4:0). Bešiktaš je pak slavio kod kuće nad Bašakšehirom 3:2. Ipak, kao u svakom derbiju, ni u ovom minuli rad neće mogo da znači ekipama...

Tagovi:

Tagovi:
Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Zvezda - Partizan

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.