Moksva: RT se nalazi pod stalnim političkim pritiskom u Velikoj Britaniji

Izvor: Vostok.rs, 22.Dec.2018, 10:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Moksva: RT se nalazi pod stalnim političkim pritiskom u Velikoj Britaniji

Ambasada Rusije u Londonu smatra da odluka britanskog regulatornog tela „Ofkom“ u vezi s RT predstavlja grubi pokušaj pritiska na redakcijsku politiku te televizije.
„Ofkom“ je u četvrtak saopštio da je RT navodno narušio pravila izveštavanja u sedam informativnih programa. 
„Prinuđeni smo da ponovo konstatujemo da se londonska redakcija RT nalazi pod stalnim političkim pritiskom, uključujući i pritisak britanskog regulatornog tela, pod izgovorom ’neizbalansiranog‘ prenošenja informacija. Današnje odluke smatramo novim grubim pokušajem da se izvrši pritisak na redakcijsku politiku kanala, koji je sve popularniji među Britancima“, navedeno je u saopštenju.  Kako se navodi u saopštenju ambasade Rusije, RT je za britanske gledaoce alternativa jednostranim informacijama britanskih medija. „Najupečatljiviji primer je incident u Solsberiju o kojem se u Velikoj Britaniji izveštava isključivo na osnovu zvaničnih saopštenja i na osnovu procurelih informacija s pozivanjem na specijalne službe. Stav Rusije, uključujući brojna saopštenja Ambasade u vezi s izloženim ruskim viđenjem događaja, ignoriše se potpuno“, navedeno je u saopštenju.  „Britanski establišment stvara toksičnu atmosferu. Političari vodećih partija, uključujući članove konzervativnog kabineta, direktno su pozivali da se bojkotuje televizija, da se ne učestvuje u njenim emisijama i tako dalje. Sada su pokrenuti i direktni sankcioni mehanizmi. Veoma nedalekovida politika protiv slobode govora u Velikoj Britaniji“, zaključuje se u saopštenju. 

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.