Izvor: Nezavisne Novine, 17.Jan.2018, 17:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mladunče okapija nazvano po vjerenici princa Harija

Mladunče okapija u londonskom zoološkom vrtu dobilo je ime po vjerenici britanskog princa Harija, Megan Markli, u čast njihovog vjenčanja, zakazanog za maj.

Okapi je afrički sisar iz porodice žirafa, a mladunče Megan je rođeno 9. decembra, prenosi Rojters.

Karakterističnog su izgleda - na donjem dijelu tela imaju šare nalik na one kakve posjeduju zebre, dok je gornji dio tijela tamno braon boje. Iako >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << pripadaju porodici žirafa, nemaju dugačak vrat.

Iz zoološkog vrta kažu da su zadovoljni napretkom i majke i mladunčeta.

Okapiji se nalaze na Crvenoj listi Međunarodne unije za zaštitu prirode (IUCN) kao ugrožena vrsta i manje od 25.000 jedinki je ostalo u divljini.

Nastanjuju prašume sjevernog dijela Demokratske Republike Kongo.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Mladunče okapija dobilo ime po verenici princa Harija

Izvor: B92, 17.Jan.2018

Mladunče okapija u londonskom zoološkom vrtu dobilo je ime po verenici britanskog princa Harija, Megan Markl, u čast njihovog venčanja, zakazanog za maj...Okapi je afrički sisar iz porodice žirafa, a mladunče Megan je rođeno 9. decembra, prenosi Rojters...Karakterističnog su izgleda - na donjem...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.