Mediji: Uhapšen je

Izvor: B92, 03.Dec.2022, 18:13

Mediji: "Uhapšen je"

U nastojanju da ometaju potencijalne kriminalne aktivnosti ruskih oligarha povezanih sa Putinom, Britanija je uhapsila ruskog biznismena prenose mediji.

Nacionalna agencija za borbu protiv kriminala saopštila je da je više od 50 policajaca iz specijalizovane jedinice izvršilo raciju u kući osumnjičenog, vrednoj više miliona funti u Londonu, zaplenivši brojne digitalne uređaje i "značajnu" količinu novca, pišu mediji.

Ime osumnjičenog nije objavljeno, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ali je u zvaničnom saopštenju navedeno da nova britanska služba NCA, osnovana ove godine, ima značajan uspeh u istrazi potencijalnih kriminalnih aktivnosti oligarha i drugih osoba koje su povezane sa ruskim režimom.

"Nastavićemo da koristimo sva raspoloživa ovlašćenja i taktike da neutrališemo ovu pretnju. Hapšenje je usledilo u trenutku kada V. Britanija sarađuje sa SAD, Evropskom unijom i drugim zemljama na prekidu priliva novca Putinovom režimu", navodi se u saopštenju.

Velika Britanija je uvela sankcije za više od 1.300 pojedinaca i entiteta, uključujući 120 bogatih poslovnih lidera poznatih kao "ruski oligarsi", sa imovinom procenjenom na više od 130 milijardi funti, saopštila je britanska vlada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U Londonu uhapšen bogati ruski oligarh

Izvor: NoviMagazin.rs, 03.Dec.2022

Vlasti Velike Britanije uhapsile su bogatog ruskog biznismena (58) i izvele raciju u njegovoj kući u Londonu, zbog sumnje da je umešan u pranje novca, saopštila je danas nacionalna agencija za kriminal.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.