Makron: Verujemo u Evropu koja se prostire od Londona do Vladivostoka

Izvor: Vostok.rs, 20.Avg.2019, 09:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Makron: Verujemo u Evropu koja se prostire od Londona do Vladivostoka

 
Francuski predsednik Emanuel Makron je nakon razgovora sa predsednikom Vladimirom Putinom izrazio uverenje u evropsku budućnost Rusije. Juče su u Forte Bregansonu na jugu Francuske održani razgovori između Putina i Makrona, a trajali su više od tri i po sata. Glavni deo sastanka bio je zatvoren za štampu. "Siguran sam da je budućnost Rusije u potpunosti evropska. Verujemo u Evropu koja se prostire od Londona do Vladivostoka“, napisao je Makron na Tviteru.
Je suis convaincu que l'avenir de la Russie est pleinement européen. Nous croyons dans cette Europe qui va de Lisbonne à Vladivostok.
— Emmanuel Macron (@EmmanuelMacron) August 19, 2019  
 Takođe je rekao da je tokom sastanka sa Putinom razgovarao o prirodnim požarima i topljenju večnoga leda u Sibiru, te da je posvećen zajedničkom radu na borbi protiv klimatskih promena.
Des incendies à la fonte du Permafrost en Sibérie, la Russie voit de près les ravages du changement climatique. Je me réjouis de sa décision de ratifier l’Accord de Paris. C’est un geste fort et symbolique. Nous devrons poursuivre sur cette voie.
— Emmanuel Macron (@EmmanuelMacron) August 19, 2019 "Rusija je direktno suočena sa pogubnim efektima klimatskih promena. Zadovoljan sam odlukom da započne ratifikaciju Pariskog klimatskog sporazuma. Ovo je snažan simbolični gest. Moramo slediti taj put", rekao je francuski predsednik. foto: © RIA Novosti / Alekseй Družinin Pored toga, prema rečima Makrona, predsednici dveju zemalja razgovarali su o situaciji u Libiji i Siriji.
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.