MUK U LONDONU: Devojci BRITANSKOG PREMIJERA zabranjen ulazak u SAD?

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Avg.2019, 17:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MUK U LONDONU: Devojci BRITANSKOG PREMIJERA zabranjen ulazak u SAD?

Devojka Borisa Džonsona snimljena je jutros kako izlazi iz ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Londonu nakon što joj je navodno zabranjena poseta toj zemlji.

Keri Semens podnela ja zahtev za dobijanje vize kako bi u narednih nekoliko dana posetila organizacije za zaštitu životne sredine, ali američka administracija je tu posetu onemogućila.

Snimljena je jutros kako izlazi na zadnja vrata zgrade >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ambasade u Londonu dok je ulazila u automobil pod budnim okom obezbeđenja. Veruje se da je ta zabrana rezultat njene prošlogodišnje posete zemljama istočne Afrike u kojima besni građanski rat, konkretno Somalilandu, a sa prijateljicom Nimco Ali koja je tamo rođena.

Njih dve se bore protiv tradicije sakaćenja ženskih genitalija pa su prilikom posete Somalilandu razgovarale sa tamošnjim predsednikom  Musom Bihijem Abdijem.

Reagujući na vest kako je Džonsonovoj devojci zabranjena poseta Sjedinjenim Državama Ali je napisala na Tviteru da je Somaliland najbolje čuvana afrička tajna odnosno da je njeno rodno mesto i da je zapanjujuće:

- U 28 godina, bez međunarodne pomoći, obnovili smo našu zemlju i demokratiju, jedinu na Rogu Afrike. Sretna sam da to pokažem bilo kome!

Somaliland se od ostatka Somalije odvojio 1991. godine, ima diplomatske odnose sa Velikom Britanijom dok ga Sjedinjene Države ne priznaju.

BONUS VIDEO: ŠPIJUNSKO BLAGO: Američka vojska razvila dronove veličine INSEKTA (VIDEO)

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.