Londonski demonstranti najavili kraj blokada zbog klimatskih promena

Izvor: NoviMagazin.rs, 24.Apr.2019, 21:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Londonski demonstranti najavili kraj blokada zbog klimatskih promena

Britanski demonstranti koji su zbog odnosa prema klimatskim promenama danima blokirali saobraćaj u delovima Londona saopštili su da će sutra okončati protest na preostale dve lokacije u Londonu.

"Znamo da remetimo vaše živote. Ne činimo to olako. Radimo to samo zato što je stanje kritično", navela je danas grupa "Ikstinkšen ribelion" (Extinction rebellion).
>> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << />
Demonstranti su prošle nedelje blokirali most Vaterlo iznad reke Temze i više velikih gradskih raskrsnica, što je dovelo do velikih poremećaja u saobraćaju.

U nameri da deblokira puteve, policija je u prethodnih 10 dana protesta uhapsila više od 1.000 demonstranata, a optužnice su podignute protiv 70 osoba.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Londonski demonstranti najavili kraj blokada zbog klimatskih promena

Izvor: Beta, 24.Apr.2019

Britanski demonstranti koji su zbog odnosa prema klimatskim promenama danima blokirali saobraćaj u delovima Londona saopštili su da će sutra okončati protest na preostale dve lokacije u Londonu."Znamo da remetimo vaše živote. Ne činimo to olako. Radimo to samo zato što je stanje kritično", navela...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.