Londonska vatrogasna služba: Ne pokušavajte ovo, zapalićete kuću

Izvor: B92, 27.Nov.2015, 16:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Londonska vatrogasna služba: Ne pokušavajte ovo, zapalićete kuću

Suzan Dejl nedavno je na teži način naučila da ne treba verovati svemu što vidite na internetu.

Ono što se učinilo kao brz način za dobijanje savršenih sendviča sa topljenim kačkavaljem, prošle srede se zamalo pretvorilo u havariju.

Naime, 66-godišnja Britanka pronašla je na Tviteru savet da sendviče pripremi tako što će toster položiti horizontalno i u njega ubaciti kriške hleba na koje je stavila listove kačkavalja, umesto da sačeka da se sir istopi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u rerni ili tiganju.

Iz njenog tostera ubrzo je izbila vatra, a kuhinja se ispunila dimom. Dejl je brzo zgrabila toster, bacila ga napolje kroz prozor i pozvala vatrogasce.

Da se slična stvar ne bi dogodila drugima, fotografisala je aparat u plamenu i objavila fotografiju na društvenim mrežama.

Nažalost, brojne “kuvarice” širom sveta imale su neprijatno iskustvo sa ovim “receptom”, pa svima savetuju da ovakve eksperimente ubuduće izbegavaju u širokom luku.

Zbog velikog broja prijavljenih slučajeva, londonska vatrogasna služba uputila je građanima javno upozorenje, piše "Hafington post".

*

*

*

*

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.