London zbog ruskih hakera uvodi ministra za sajber bezbednost?

Izvor: Vesti-online.com, 20.Nov.2018, 00:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

London zbog "ruskih hakera" uvodi ministra za sajber bezbednost?

Britanske vlasti nameravaju da zbog pojačane aktivnosti ruskih hakera otvore novu funkciju unutar Vlade - ministar za sajber bezbednost, koji bi umeo da pruži adekvatan odgovor na "trku u naoružanju" koja je u toku u sajber prostranstvu i zaštitio nacionalne institucije, piše list "Dejli mejl".

Kako navodi list, Ujedinjena komisija za strategiju nacionalne bezbednosti Velike Britanije objavila je izveštaj u kojem se navodi da je protekle godine Britanija pretrpela veliki >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << broj sajber napada na zdravstveni sistem, zatim na energetsku infrastrukturu, ali i na telekomunikacije zemlje.

Štaviše, prema rečima rukovodioca Nacionalnog centra za sajber bezbednost Kirana Martina, Rusija se već poprilično infiltrirala u britansku sajber infrastrukturu, te je u stanju da špijunira, ali i da sprovodi destabilišuće akcije u budućnosti.

Kako ističe, hakeri koje podržavaju pojedine zemlje postepeno prelaze od špijunaže i krađe intelektualne svojine na svojevrsne napade na infrastrukturu zemalja-protivnika, što može da nanese osetne probleme, kao što je to bio slučaj sa virusom "Vonakraj" prošle godine.
Pogledaj vesti o: London

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.