LŠ (GRUPE E i G): Uspavanka na Bridžu, na Kamp Nou pet različitih strelaca i crveni pred Juve! (video)

Izvor: Sportske.net, 20.Okt.2020, 23:04

LŠ (GRUPE E i G): Uspavanka na Bridžu, na Kamp Nou pet različitih strelaca i crveni pred Juve! (video)

Pukla petarda na Kamp Nou, dok su u Londonu "postili".

Barselona je kao domaćin razbila Ferencvaroš rezultatom 5:1, dok su Čelsi i Sevilja neočekivano razočarali - 0:0. Ren je na svom debiju u LŠ uzeo bod protiv Krasnodara - 1:1. Ranije danas u grupi G, Juve je slavio u Kijevu - 0:2.

Treba istaći jednu zanimljivost - za Barsu su golove dali pet različitih ofanzivaca - Mesi, Fati i Kutinjo iz >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << prve postave, i Pedri i Dembele po ulasku u drugom delu igre. Ipak, loša vest je što će Đerar Pike zbog crvenog kartona propustiti gostovanje Juventusu.

U drugoj grupi nije bilo toliko uzbudljivo, pošto su Čelsi i Sevilja razočarali "praznim puškama", a nerešno je bilo i na meču Ren - Krasnodar.

Grupa G:

Dinamo Kijev - Juventus 0:2 (0:0)

Barselona - Ferencvaroš 5:1 (2:0)

Barselona je na papiru imala lakog rivala, ali ko prati Katalonce, zna da takvi ne postoje čak i ako do Lige šampiona dođu preko sva četiri kola kvalifilacija kao što je Ferencvaroš.

Mađari su bili veoma opasni u prvom delu igre, postigli su čak i pogodak, koji je poništen zbog ofsajda, da bi u Silva Isael u 20. minutu zatresao prečku iz neposredne blizine.

Kazna je usledila u 27. minutu, Mesi je očigledno shvatio da opet mora sve sam, uzeo je loptu na desnom boku, nanizao nekoliko čuvara i iznudio penal koji je potom i sam realizovao za 1:0.

Barsu je tek vodeći gol prodrmao, usledila je odlična šansa za Fatija, koga je u 36. minutu Trinkao proigrao, ali je golman gostiju odbranio nogama.

Ipak, do odlaska na odmor, Fati je iskoristio lepu asistenciju Frenkija de Jonga i pogodio za 2:0.

Treba istaći da je i Fransisko Trinkao imao stotopostotnu šansu i da je bio daleko opasniji na desnom boku od Antoana Grizmana.

U drugom delu igre, Barsa je sve rešila divnom akcijom u 52. minutu, Mesi do Fatija, a ovaj fenomenalno petom do Kutinja koji pogađa prvi ugao - 3:0.

Utisak solidne Barsine utakmice pokvario je Đerar Pike koji je 20 minuta pre kraja nepotrebno napravio penal i zaradio crveni karton zbog kog će propustiti teško gostovanje Juventusu naredne srede.

Siguran izvođač najstrože kazne bio je Karatin za 3:1.

Ronald Kuman je momentalno reagovao izmenama, Arauho je ušao umesto Kutinja i prilazi su zatvoreni. Ušli su i Dembele i Pedri, koji su u 82. minutu stavili tačku na meč. Dembele je konačno probio i pokazao svoj najveći trik, vratio povratnu, a Pedri postigao svoj prvenac.

Dembele je uspeo i da se upiše u strelce, pošto mu je u 90. minutu ostavio loptu kao na tacni za konačnih 5:1.

Grupa E:

Čelsi - Sevilja 0:0 (0:0)

Ren - Krasnodar 1:1 (0:0)

U ovoj grupi bilo je najmanje zanimljivo posle prvih 45 minuta, pošto je ona jedina na kojoj nije bilo pogodaka na odlasku na odmor.

Derbi je svakako bio u Londonu gde je Čelsi ugostio Sevilju, u najavi ovde se očekivala goleada, ali je na terenu bila drugačija priča. U prvih 45 minuta, po jedna dobra prilika na obe strane, u 19. je naš Nemanja Gudelj imao odličnu šansu, ali je njegov udarac zaustavio sjajni golman Mendi.

Čelsi je svoju priliku imao preko Tima Vernera u 31. minutu, ali se nešto lakšom intervencijom istakao i Bono.

Pošto se ništa značajno nije promenilo ni posle sat vremena igre, Lampard je uveo Zijeha umesto Maunta na jednoj, a Lopetegi Olivera Toresa umesto Susa na drugoj strani.

Potom je Čilvel uputio opasan udarac, ali se istakao opet golman Bono, a Sevilja je uzvratila preko Đoana Đordana, koji je bio zamalo neprecizan.

Do kraja nismo videli golove, niti značajnije prilike, pa će i Čelsi i Sevilja morati da se pomuče u narednim kolima da obezbede plasman u narednu rundu.

Ren je kao debitant u LŠ ugostio Krasnodar i poveo je tek u 56. minutu golom Gurisija iz penala.

Ipak, prednost Francuza trajala je samo tri minuta, pošto je u 59. Ramirez pogodio za 1:1.

Ren je bio bolji rival, imao je čak 20 prilika za gol, sam bog zna kako nisu pobedili, ali su Rusi imali sreće i osvojili su veliki bod.

Tragičar je bio upravo napadač Rena i strelac prvog gola koji je imao još dve odlične prilike pri rezultatu 1:1, jednu od njih u poslednjim sekundama kada je bio za malo neprecizan.

Nastavak na Sportske.net...






Povezane vesti

Kakva scena - Daš gol u LŠ, pa kući taksijem! (foto)

Izvor: Sportske.net, 21.Okt.2020, 15:05

Mladi Španac će po mnogo čemu pamtiti svoj debi u eliti evropskog fudbala...Barselona je sinoć uspešno započela novu sezonu u Ligi šampiona...Na "Nou Kampu" je i sa igračem manje savladan mađarski Ferencvaroš rezultatom 5:1. Četa Ronalda Kumana je imala svih pet različitih strelaca, protiv...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.