Kisljak: Ostavka Džonsona neće dovesti do poboljšanja odnosa Londona i Moskve

Izvor: Vostok.rs, 10.Jul.2018, 09:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kisljak: Ostavka Džonsona neće dovesti do poboljšanja odnosa Londona i Moskve

Ostavka britanskog ministra spoljnih poslova Borisa Džonsona neće dovesti do poboljšanja odnosa Londona i Moskve, jer politiku konfrontacije ne određuje on, već premijerka Tereza Mej, izjavio je za RIA Novosti prvi zamenik predsedavajućeg Odbora za međunarodne odnose Saveta federacije Rusije, Sergej Kisljak.

„Politika koju London vodi prema Rusiji je toliko agresivna i silovita da se teško može očekivati da će je jedna ostavka, uključujući i onu ministra spoljnih poslova, popraviti. Naravno, mora se videti ko će doći (na mesto ministra spoljnih poslova Velike Britanije), ali ovu politiku nije određivao Džonson, već Mejova“, istakao je Kisljak.


Senator je naveo da je skeptičan u pogledu verovatnoće da bi rusko-britanski odnosi mogli da se promene u bliskoj budućnosti.


„Žalosno je što su Britanci odabrali tako beznadežnu politiku iz prošlosti“, rekao je on.


Ministar spoljnih poslova Velike Britanije Boris Džonson podneo je danas ostavku.

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.