Kazna za British Airways u iznosu od 230 miliona dolara zbog krađe podataka klijenata

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 08.Jul.2019, 15:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kazna za British Airways u iznosu od 230 miliona dolara zbog krađe podataka klijenata

Britanska Kancelarija poverenika za informacije (ICO) predložila je kaznu u visini od 1,5 odsto svetskog obrta British Airways iz 2017. godine, prenosi agencija Rojters.

Ta avio-kompanija je u septembru prošle godine objavila da su u hakerskom napadu na njenu veb stranicu i aplikaciju ukradeni detalji o kreditnim karticama oko 500.000 klijenata.

British Airways je najavio da će uložiti žalbu na kaznu, koja je proistekla iz evropskih pravila o zaštiti podataka (GDPR) sa >> Pročitaj celu vest na sajtu Advertiser-Serbia.com << čijom primenom se počelo 2018. godine.

Ta pravila dozvoljavaju regulatorima da kompanijama izreknu kaznu u visini do 4 odsto njihovog globalnog prometa za propuste u zaštiti podataka.

Izvor: Tanjug
Pogledaj vesti o: London

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Povezane vesti

British Airways kažnjen sa 183 miliona funti zbog krađe podataka korisnika svog sajta i aplikacije

Izvor: Informacija.rs, 09.Jul.2019, 03:56

Britansko povereništvo za informacije (ICO) kaznilo je British Airways rekordnom novčanom kaznom od 183 miliona funti zbog toga što kompanija nije zaštitila lične podatke oko pola miliona svojih korisnika, koji su ukradeni prošle godine u hakerskom napadu. Aviokompanija British Airways, koja za...

Nastavak na Informacija.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.