Izvor: MozzartSport.com, 11.Apr.2021, 12:27

Junajted u Londonu traži osvetu: Kralj preokreta kod gospodara ispuštenih bodova

Debakl od Totenhema odzvanja hodnicima Teatra snova i posle pola godine

Retko ko je u skoro 30 godina dugoj istoriji Premijer lige ponizio Mančester Junejted na Old Trafordu kao što je to uradio Totenhem na startu ove sezone. Gol Bruna Fernandeša iz drugog minuta ispostavio se beznačajnim jer su se nakon toga čuli i videli jedino rafali londosnkog kluba (1:6).

Brutalniji protiv Mančester Junajteda bili su samo Sautempton, Čelsi i posebno gradski rival >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << – Mančester Siti. Građani su Crvenim đavolima dva puta spakovali sedam komada, dok su Plavci i Sveci jednom bili nemilosrdni. Totenhem je na Old Trafordu u prvom delu šampionata stao nadomak rekordnog broja golova, ali danas na Vajt Hart Lejnu može da ispiše istoriju i izjednači sopstveni rekord star 58 godina. Pevci su poslednji tim koji je u jednoj takmičarskoj godini na dva meča protiv Crvenih đavola postigli osam golova.

Od fijaska na Teatru snova Crveni Đavoli igrali su konstantnije od Totenhema što pokazuje stanje na tabeli – drugoplasirani Junajted je praktično obezbedio Ligu šampiona, dok Pevcima predstoji paklena borba za četvrtu poziciju sa nekolicinom konkurenata. Bez obzira na to, Ole Gunar Solskjer i njegovi izabranici priželjkuju osvetu.

Mančester Junajted dva poraza u sezoni od Totenhema nije vezao još od 1990. godine, igra znatno bolje od debala i okršaj sa Žozeom Murinjom i njegovim izabranicima dočekuje neporažen na poslednjih 10 premijerligaških susreta (po pet pobeda i remija). Impresivnija je serija na gostovanjima. Crveni đavoli su vezali 22 utakmice na kojima nisu ostali bez celog plena, ali se nisu proslavili u Londonu. Istina, nije izgubio Junajted na prethodnih osam gostovanja u prestonici, ali se sa poslednja tri vratio ostvarivši identičan rezultat – 0:0.

17.30: (2,75) Totenhem (3,25) Mančester Junajted (2,60)

Žoze Murinjo je od trenutka napuštanja Teatra snova tri puta stajao na suparničkoj strani. Portugalac u četvri okršaj ulazi sa polovičnim učinkom: njegov tim upisao je po pobedu, remi i poraz. Iza Žozea Murinja i Totenhema je turbulentnih mesec dana. Isplai su Pevci od zagrebačkog Dinama u Ligi Evrope, ostali bez šansi da se bore za trofej FA kup i poslednja nada da mogu do pehara im je Liga kup. Ušli su Pevci u finale, a za trofej će igrati sa Mančester Sitijem.

Jučerašnji poraz Sitija ostavio je Junajtedu kakve-takve šanse za osvajanje Premijer lige. Ali, one nisu velike pošto bi Junajted morao da bude nepogrešiv do kraja i da se nada brojnim neuspesima Građana. Takmiče se Crveni đavoli na još jednom frontu – Ligi Evrope. I jednom nogom su zakoračili u polufinale. Trijumfovao je Mančester Junajted u Andaluziji, oborena je Granada (2:0), a Markus Rašford se zlatnim slovima upisao u klupsku istoriju. Postao je prvi igrač od ser Bobi Čarltona koji je u jednoj evropskoj sezoni postigao osam golova (šest u Ligi šampiona i dva u Ligi Evrope).

Mančesterski velikan je u prošlom kolu protiv Brajtona još jednom pokazao da je kralj premijerligaških preokreta – utakmica sa Galebovima bila je 95. u kojoj je Junajted slavio nakon što je prvi primio gol, a niko u istoriji Premijer lige ne može da se pohvali takvim učinkom. Sa druge strane Totenhem je ove sezone u šest navrata ispuštao vođstvo sa poluvremena. Kada bi se tabela engleske elite ove sezone zasnivala samo na rezultatima prvih poluvremena, Totenhem bi bio na drugom mestu.

Nova potvrda ozbiljne nesposobnosti da se osigura trijumf, došla je proteklog vikenda protiv Njukasla koji je u 85. minutu iščupao bod. Dakle, ako Hari Kejn, Hjong Min Son ili neko drugi postigne vodeći gol za Sparse, postoji solidna verovatnoća da će gosti na kraju slaviti. Totenhemov napad treći je najučinkovitiji u prvenstvu, a tandem Kejn – Son zaslužan je za 32 od 51 gola.

Žoze Murinjo za derbi kola neće moći da računa na Bena Dejvisa, Meta Doertija i golmana Alfija Vajtmana. U stroj su se vratili Tobi Aldervejreld i Serž Orije, a znatno manje kadrovskih problema ima Ole Gunar Solskjer. Duži vremenski period biće odsutan Antoni Marsijal, a pored francuskog napadača meč će propustiti i Erik Baji, koji i dalje nije dobio negativan nalaz na virus korona.

PREMIJER LIGA - 31. KOLO

Petak

Fulam - Vulverhempton 0:1 (0:0)

/Traore 90+3/

Subota

Mančester Siti - Lids 2:1 (0:1)

/Tores 81 - Dalas 42 i 90/

Liverpul - Aston Vila 2:1 (0:1)

/Salah 57, Aleksander-Arnold 90+1 - Votkins 43/

Kristal Palas - Čelsi 1:4 (0:3)

/Benteke 63 - Haverc 8, Pulišić 10, 78, Zuma 30/

Nedelja

13.00: (2,45) Barnli (2,95) Njukasl (3,30)

15.05: (2,80) Vest Hem (3,20) Lester (2,60)

17.30: (2,75) Totenhem (3,25) Mančester Junajted (2,60)

20.00: (6,75) Šefild Junajted (3,90) Arsenal (1,55)

Ponedeljak

19.00: (3,10) VBA (3,25) Sautempton (2,35)

21.15: (2,45) Brajton (3,10) Everton (3,10)

***kvote su podložne promenama

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.