Islamista planirao ubistvo premijerke Mej, proglašen krivim

Izvor: RTS, 18.Jul.2018, 19:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Islamista planirao ubistvo premijerke Mej, proglašen krivim

Ekstremista iz Birmingema, lojalan Islamskoj državi, proglašen je pred londonskim sudom krivim zbog kovanja zavere za ubistvo premijerke Velike Britanije Tereze Mej, prenosi AP.
Navodi se da je 20-godišnji Naimur Zakarija Rahman, rođen na području Birmingema, planirao da bombom raznese kapiju rezidencije predsednice vlade u Dauning stritu broj 10, ubije stražare i onda Mejovu napadne nožem ili >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << pištoljem.

Rahman je uhapšen u novembru prošle godine nakon što je došao po ranac za koji je verovao da pun eksploziva i da ga dobija od pristalice Islamske države, a zapravo je razgovarao sa policajcem na tajnom zadatku.
Tužioci su naveli da je Rahman planirao da se raznese tokom napada.
AP navodi da sud Rahmanu još nije odredio dužinu trajanja zatvorske kazne.
Pogledaj vesti o: London

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Islamista koji je planirao ubistvo Mej proglašen krivim

Izvor: B92, 18.Jul.2018

Naimur Zakarija Rahman proglašen je krivim pred londonskim sudom zbog kovanja zavere za ubistvo premijerke Velike Britanije Tereze Mej, prenosi AP...Naimur Zakarija Rahman (20), ekstremista i lojalan Islamskoj državi, rođen na području Birmingema, planirao da bombom raznese kapiju rezidencije predsednice...

Nastavak na B92...

PRESUDA ISLAMISTI: Planirao ubistvo Tereze Mej

Izvor: Večernje novosti, 18.Jul.2018

20-godišnji Naimur Zakarija Rahman, rođen na području Birmingema, planirao da bombom raznese kapiju rezidencije predsednice vlade Ekstremista iz Birmingema, lojalan Islamskoj državi, proglašen je danas pred londonskim sudom krivim zbog kovanja zavere za ubistvo premijerke Velike...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.